Blog

Når børnene skal flytte hjemmefra, hvad skal de så flytte ind i?

Selvom det ikke er rart at tænke på, så kommer dagen, hvor børnene er klar til at flytte hjemmefra. Typisk er det i forbindelse med studiestart, da der ofte kan være langt fra barndomshjemmet til uddannelsesinstitutionerne. Ofte træder boligsituationen dog lidt i baggrunden fordi, det store studievalg fylder så meget. Men når optagelsesbrevet kommer, kan man typisk få travlt med at finde en bolig.

Det er ikke alle forældre der har råd eller lyst til at købe en lejlighed til deres børn. Men det betyder ikke, at forældre ikke kan yde hjælp til deres børn. Man kan nemlig være et ekstra sæt øjne, der kan holde øje med boligopslag på facebook eller hos boligportalerne. Hvis det er i Hovedstadsområdet er kbh-kollegier.dk en hjemmeside, der er værd at bemærke. Her er der nemlig samlet mere end 30.000 studieboliger og kollegieværelser.

Derudover kan du være med til starte samtaler med dit voksne barn, om de forskellige boformer. Vil det passe bedst for dit barn at bo tæt med andre studerende på kollegieværelser i et forpligtende fællesskab, eller er et større behov for privatliv med eget badeværelse og køkken? Kollegietiden med alle dens fester og samvær kan være fantastisk, men ikke, hvis man føler at ens privatsfære hele tiden brydes.

Efter denne snak kan du hjælpe dit hjemmeboende barn i gang med ansøgningsprocessen. Gode tips til ansøgningsprocessen kan du i øvrigt finde her. Der er mange forskellige typer af ansøgningskriterier, der handler om alt fra uddannelsesinstitution, alder, karaktergennemsnit og gennemført studietid. Det er vigtigt at sætte sig godt ind i de forskellige kollegiers og administratorers ansøgningskriterier så der ikke spildes tid på at søge ind, hvor man slet ikke er ansøgningsberettiget.

Kom hurtigt ind på ventelisterne til studieboliger

En stor del af studieboligerne i København tildeles via positionen på ventelisten. Derfor er det smart at skrive sig op til boliger så tidligt som muligt. Mange steder kan man skrive sig på ventelisten lige så snart man er blevet optaget på uddannelse.

Det kan betale sig at gøre sig umage med de motiverede ansøgninger

Der findes dog en måde at springe de lange ventelister over. På nogle kollegier og studieboliger tages der imod motiverede ansøgninger, og her tildeles de ledige værelser fx ud fra en betragtning af, hvem der giver det bedste indtryk og passer bedst ind på kollegiet. Her er det vigtigt at holde øje med de forskellige ansøgningsfrister, da kollegierne typisk kun tager imod ansøgninger et par gange om året.

Det er ofte sådan at jo mere kendskab ansøgerne kan vise til det specifikke kollegium desto bedre. Hvis man kan vise ansøgningskomiteen (der ofte består af beboere fra kollegiet), at man har sat sig ind i kollegiets særlige traditioner og kultur viser det, at ansøgeren har gjort sig umage og ikke bare sender den samme ansøgning ud til vidt forskellige kollegier. Derudover er det vigtigt at kunne give et retvisende billede af sig selv så komiteen kan vurdere om der er et match eller ej.