Blog

10 ting du skal vide inden du køber en forlovelsesring

At købe en forlovelsesring er spændende, og måske har du allerede fundet den helt perfekte ring, men mangler lige den sidste information for at være helt sikker på, at du tager det rigtige valg. Selvom det kan være sjovt og spændende at købe en forlovelsesring, kan det også være meget uoverskueligt og forvirrende. Derfor uddanner jeg dig lige hurtigt i de mest væsentlige ting, jeg selv ville være glad for at vide, inden jeg tog mit endelige valg. Her er 10 ting du bør vide for at guide dig på rigtige vej.

Hvor skal jeg købe min forlovelsesring?

Det er svært at sige hvor du bør købe din forlovelsesring, men jeg vil anbefale at du tjekker nogle tillidsfulde hjemmesider ud, som ikke sælger diamantring til overpriser og som giver en god service og efterservice. Her vil jeg anbefale at du tager et kig på de største hjemmesider såsom den danske side Abelstedt som laver utrolig flotte forlovelsesringe uden de koster alt for meget. Ønsker du at sammensætte en ring helt selv, vil jeg gå efter de største sider såsom Blue Nile og James Allen, her kan du være sikker på at du får en god pris.

Hvilket ædelmetal skal jeg vælge?

Jeg anbefaler at du vælger 10 eller 14 karat guld eller hvidguld. Går du højere op i karat såsom 18 karat bliver det hurtig dyrt og dit smykke bliver hurtigere ridset, da en højere karat guld gør ædelmetallet mere porøst. Du kan også vælge sølv, men hver opmærksom på at det kan oxidere og der skal derfor en smule mere rengøring til.

Hvor dyr skal en forlovelsesring være?

Gennemsnittet for en forlovelsesring i Danmark er mellem 10.000-20.000 kr. Dette tal er næsten dobbelt så højt i nogle andre lande såsom USA. Mange vælger også at bruge mindre, da der naturligvis ikke er et rigtigt eller forkert beløb. Mange vælger at bruge en halv til en hel månedsløn på ringen.

Er en forlovelses og vielsesring det samme?

Mange forveksler ofte de to forskellige ringe med hinanden. Forlovelsesringen er den der bliver givet når man går ned på knæ og spørger om sin bedre halvdel vil gifte sig med en, hvor man naturligvis håber på et stort ”JA”. Vielsesringene er de ringe der bliver givet ved selve ceremonien når man bliver gift. Her vælger man ofte en ring der kan sættes ved siden af forlovelsesringen.

Skal jeg vælge gravering i min forlovelsesring?

Er du i tvivl om hvilken ring størrelse du skal vælge, eller om ringen nu også er den helt rigtige, kan man med fordel undersøge om dem du køber ringen fra, kan ændre ringen eller give en refundering selvom du har valgt indgravering. Er dette muligt synes jeg helt bestemt du skal vælge indgravering.

Hvilken størrelse diamant karat er mest populær?

Gennemsnitsstørrelse er på 1 karat. En centerdiamant på 1 karat er den mest ønskede størrelse der bliver valgt til en forlovelsesring. Der er også mange der vælger 1,50 karat. Det er dog mest i USA at gennemsnitskaraten er så høj. Her hjemme i Danmark er der mange der går efter en 0,5 karats diamant eller måske mindre.

Hvilken kvalitet diamant skal man gå efter?

Vælger du en mindre diamant vil en SI-kvalitet være super fin, da du ikke vil kunne se de små fejl. Går du efter en større diamant er den mest populære diamantklarhedsgrad en VS1, tæt efterfulgt af VVS2. kvaliteter giver den største værdi, fordi de koster mindre end de sjældne kvaliteter men som stadig giver et rent øjesyn.

I hvor god tid skal man købe en forlovelsesring?

Jeg anbefaler at du er ude minimum en måned før. Mange forhandlere bruger op til 30 dage for at producere din ring.

5 hurtige ting du ikke skal gøre når du køber en forlovelsesring

  1. ikke at lave research
  2. kun at kigge hos kædebutikker eller generelt ikke kigge online forhandlere igennem (de er oftest en del billigere og større udvalg).
  3. ikke at sætte dig ind i hendes stil.
  4. ikke at sætte et budget.
  5. ikke have helt styr på hendes ringstørrelse.

Jeg håber at denne guide om forlovelsesringe kunne hjælpe dig i den rigtige retning.

Kilde: Abelstedt guide til forlovelsesringe