Blog

 Værtinde uden stress

– sådan holder du en fest, du også selv kan nyde

 

Som moderne kvinder har vi fart på. Vi har travlt med at udleve vores drømme, ambitioner og eventyrlyst, og har ikke som vores bedstemødre gået på husholdningsskole eller studeret Emma Gads ”Takt og Tone” til vi kunne den udenad. Alligevel står vi alle dér før eller siden, at vi skal holde stor fest, hvor vi gerne vil have at alle er glade. Gæsterne, hjælperne og ikke mindst os selv.

 

Så står vi dér og ser os i spejlet mens vi klør os i nakken, og hende der kigger tilbage, er den indre husmor, som vi aldrig før har mødt; og hun vil gerne gøre det godt. Hende kan du roligt tage i hånden, for hun er god til at lægge planer. Men lad hende ikke tage føringen, for i sidste ende er det din fest, som du også skal huske at nyde.

 

Planlægningen af din fest skal indeholde tre, vigtige elementer: en vision, en tidsplan, og et persongalleri over hjælpere og gæster. Visionen handler om, hvad det er for en fest, du gerne vil have. Skal det være en afslappet skovtur, hvor alle medbringer lidt til den fælles buffet, mens du deler ud af nogle lækre, men praktiske bobler med skruelåg som f.eks. denne? Eller skal den hvide dug frem i festlokalet, og skal der dækkes op med krystalglas og assistance fra en professionel blomsterdekoratør? Du bestemmer selv, så lad ikke andre tage over her.

 

Tidsplanen kan du derimod godt få hjælp til, for her skal tungen holdes lige i munden. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvilke forberedelser, der gøres hvornår. Stedet skal typisk sikres før menuen og din egen påklædning, og på selve dagen kan du godt lave den sidste borddækning sammen med de første gæster, mens det vil give problemer, hvis du ikke har nået at få tøj på. Sørg derfor altid for at aftale med dig selv, at uanset, hvor meget du mangler, skal du selv klæde om f. eks. kl. 16.00.

 

Persongalleriet er også én af de ting, der skal styr på ret tidligt. Hvem og hvor mange skal med? Og skal du hyre hjælp ind? Det er fantastisk at holde stor fest, men pas på: uanset hvor mange du inviterer, vil der altid være en håndfuld mere, du også gerne lige ville have haft med. Lad være med at blive frustreret over det; det er bare et tegn på dit store hjerte, og ønsket om et ordentligt brag.

 

Og husk så, når musikken spiller, at nyde det hele. Det er her, du siger pænt farvel til din indre husmor, og lader ansvaret for en vellykket aften fordele sig på alle gæsterne, og ikke kun på dig. Rigtig god fest!