Blog

Da burgeren blev almen spise i Aarhus, skete der noget med kvaliteten

Hvis der er noget, som kan diskuteres af stort set alle, ja, så er det, hvordan en burger skal smage. Sådan var det ikke for bare 10 siden. Dengang var man ikke så forvent, og mange syntes Mcdonalds og Burger King var fantastiske. Sådan er det ikke mere, eller størstedelen af den danske befolkning har fået øjnene op for de burgere, som små gastroiværksættere, kokke eller topkokke laver. De har ganske enkelt sat nye standarder for, hvor godt en almindelig håndholdt burger kan smage.

 

 

Hvor finder man så en god burger i Aarhus?

Godt spørgsmål vil kendere af byen helt sikkert sige. Det kommer an på, hvor kritisk man er, og hvor meget man vil betale for en burger, og om den skal være hjemmelavet eller præfabrikeret. De bedste og mest populære burgerbarer laver det hele selv, og her er bøfferne stegt rosa og saftig. Mens andre kører alt godt fra plastikspanden, hvor intet er hjemmelavet, og her er bøfferne frosset eller gaspakket. Ikke friskhakket, som smager bedst. Priserne er også en indikator for, hvor god råvarekvaliteten er. Især hvis man kan købe en burger til 40 kr., så kan man ikke regne med høj kvalitet. Der er en madguide, som har lavet en burger guide til Århus C. Herefter er der beskrivelser af de steder, som fast laver burgere.

 

 

Burgerne findes i hele Århus

Hvis man ikke er til burgere hos Aarhus’ mange burgerbarer, så kan man også prøve på en af caféerne. Ikke alle caféer i Århus har burgere på menukortet, men en pæn del har burgere på menukortet. Den her café guide til Aarhus har grundige beskrivelser af caféerne i Smilets By. En af de ting, som man skal være obs på, er, hvor lang tid det tager at lave en burger. På en burgerbar er burgere fastfood, og der går det tjept.