Blog

Hjælp dine børn godt på vej med et forældrekøb

Er dine børn ved at være så gamle, at de skal til flytte hjemmefra, så har du som forældre sikkert lyst til at hjælpe de unge mennesker rigtig godt på vej.

Her er et forældrekøb en glimrende mulighed for at lave en ejendomsmæssig investering, som tilmed også kommer dine børn til gode.

I denne artikel giver dig et dybere indblik i de store fordele, som er koblet til forældrekøbet, samt hvad du skal være særligt opmærksom på, inden du foretager denne form for ejendomsinvestering.

Hvad er et forældrekøb?

Helt kort, så er formålet med et forældrekøb, at man køber en ejendom, det kan være et hus, en lejlighed, andelsbolig eller lignende, som man så lejer ud til sit barn.

Det kan også sagtens ske med omvendte fortegn, hvor der i så fald vil være tale om et omvendt forældrekøb. Her vil det altså være barnet, som køber en lejlighed, der lejes ud til forældrene.

Når boligen så skal sælges igen, så vil det typisk foregå som en familieoverdragelse til barnet, hvor der følger en masse økonomiske fordele. Bl.a. at ejendommen kan sælges til 15% under den seneste offentlige ejendomsvurdering, og at selve overdragelsen kan foretages gennem et afdragsfrit familielån.

Vi vil dog altid råde jer til at rådføre jer med en advokat eller anden juridisk instans for at sikre, at alle skattemæssige samt arvemæssige forhold er, som de skal være.

Hvordan gør vi med huslejen?

Som ung studerende i en af de større studiebyer i Danmark, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse bare at skulle betale for huslejen.

Og her kommer forældrekøbet særligt til sin ret, da vi vil formode, at du som forældre ikke har i sinde at tjene penge på udlejningen til dit barn, men blot sikre dig at det finansielt går i nul.

Dog kan I heller ikke sætte huslejen så lavt som I vil, da det potentielt vil blive bemærket af SKAT, som vil stille sig kritisk overfor dette. Ifølge SKAT, så skal huslejen for et forældrekøb svare til den omkringliggende markedsleje, eller i hvert fald være så tæt på markedsprisen som muligt.

Bør vi lave en lejekontrakt?

Selvom det er eget kød og blod, som lejeforholdet står imellem, så er det altså en god idé at udforme en lejekontrakt.

Man ved aldrig hvad der kan ske, og en lejekontrakt er med til at sikrer de klare linjer i den lejeaftale, som du laver med dit barn.

Desuden så vil udformningen af en lejekontrakt også give barnet mulighed for at ansøge om boligstøtte, hvilket besparer barnet for en del af huslejen. Og hvorfor ikke udnytte alle fordelene, når nu I er i gang.

Er du klar til at lade dit barn flyve fra reden?

Vi håber, at du med inspiration fra denne artikel er klar til at lade dit barn flytte hjemmefra. I hvert fald har du nu fået stof til eftertanke, som forhåbentlig kan resultere i, at dit barn ikke skal efterlades med store boligmæssige vanskeligheder, men nemt og gnidningsfrit kan få solide trygge rammer til at passe studieliv og venner.