Blog

Brændende kærlighed er min comfort food

Nu har alle naturligvis ret til deres egen mening om præcis, hvad der udgør den bedste opskrift på brændende kærlighed. Men hvis jeg er den, der har ansvaret for kartofler til aftensmaden, er denne opskrift min ide om perfektion.

Brændende kærlighed er en overbærende cremet, lækker og fyldig samt lavet med en meget subtil antydning af hvidløg (som du er velkommen til at forstærke, hvis du vil). Den er perfekt tæt og tyk (ikke den piskede og ultralette type). Den indeholder ikke en, men to populære slags kartofler (vis skind du er velkommen til at skrælle af).

 

Den kan være så glat eller så klumpet som du foretrækker. Åh, og brændende kærlighed er også utroligt nemt at lave på forhånd og genopvarme i mikrobølgeovnen, hvis du har en travl aften senere på ugen og gerne vil forberede på forhånd.

 

5 tip til, hvordan man laver de bedste brændende kærlighed:

 

  • Brug en blanding af kartofler. Nogle mennesker har en stærk præference for stivelsesholdige søde kartofler eller voksagtige, cremede hvide kartofler. Men jeg kan varmt anbefale at bruge en 50/50 blanding af begge dele! Det er faktisk et tip, jeg hentede fra TV2 for mange år siden, og jeg er overbevist om, at blandingen giver dig det bedste fra begge verdener.

 

  • Undgå for meget vand, når du koger dine kartofler. For meget vand er fjenden af ​​brændende kærlighed! Men gode nyheder: det er let at undgå.
  • Skær dine kartofler inden kogning. Jeg ved, så mange af os voksede op med at koge hele kartofler. Men problemet er, at store, hele kartofler koger ujævnt. Så skær i stedet dine kartofler i mindre stykker for hurtig og jævn kogning.

 

  • Kog ikke for meget. Eller måske skulle tipet være, må du ikke multitaske for meget i slutningen af ​​kartoflernes tilberedningstid. 😉 Du skal holde øje med dem. Så snart en smørkniv let kan indsættes i en kartoffel med minimal modstand, er de klar til servering.

 

  • “Aftørring” inden tilberedning. Straks efter at kartoflerne er drænet, skal du sætte dem tilbage i gryden, og placere den tilbage over svag varme. Hold i håndtagene med ovnhandsker, og ryst forsigtigt gryden i ca. 1 minut for at frigøre noget af dampen og fugtigheden fra kartoflerne. Fjern derefter gryden fra varmen, og læg den til side, så dine kartofler er klar til at blive most

 

  • Undgå at over-mixe! Generelt skal væskerne i din brændende kærlighed røres sammen indtil de er kombineret. Hvis du overmixer, kan de istedet blive til en papmache lignende konsistent, hvilket ikke just er appetitligt.
  • Salt løbende undervejs. Vi bruger fint havsalt til at krydre kartoflerne begge i vandet, mens de koger, og bagefter, når vi tilsætter smør, mælk og flødeost. Som altid når du krydre en opskrift, smag-smag-smag undervejs, mens du forbereder opskriften, og tilsæt mere salt efterfølgende efter behov.
  • Svinekæber som tilbehør. En kilde af kød – som feks svinekæber – passer perfekt med de cremede kartofler.