Blog

Mine tanker om tandlæger

Undersøgelser viser faktisk at danskerne går mindre til tandlægen nu end de gjorde i 90’erne og 80’erne og det er på trods af at man ser en stigning hos de ældre som går til tandlæge regelmæssigt. Altså er det de unge der trækker lidt ned i statistikkerne og det er godt nok ærgerligt. Studier viser også at vores nabolande er bedre  til at gå til tandlægen end vi selv er. Men hvorfor er vi danskere så dårlige til at gå til tandlægen?

Danskernes tandlæge vaner

Potentielle faktorer for, hvorfor danskerne er så dårlige til at gå regelmæssigt til tandlæge, er ofte økonomiske og tidsmæssige faktorer. Og så må jeg ærligt indrømme at jeg tror det også har noget at gøre med dovenskab og at de konsekvenser det kan have ved ikke at gå til tandlæge ikke lige umiddelbart er særligt synlige. Problemet er bare at din mundhygiejne og din generelle sundhed hænger sammen. Det vil så sige at hvis du ikke generelt kommer til tandlæge så vil du også komme til at gå på kompromis med din overordnede sundhed. Dårlig mundhygiejne kan være med til at påvirke dig både psykisk og fysisk og det er derfor vigtigt at du passer på dig selv og få tandlægen med ind i din hverdag.

Vær forberedt og find en god tandlæge allerede nu

Ved at få regelmæssige tandlægebesøg ind i din kalender sikre du dig også bedst muligt for for eksempel tandpine. Til de af jer der har haft det, det er jeg virkelig ked af. Tandpine er ikke sjovt og det er en uudholdelig smerte der kan hæmme en i hverdagen utroligt meget. Det er ikke kun dem, som ikke passer godt på sine tænder, der får tandpine. Det kan ramme alle og der kan være et hav af grunde til det. Derfor er det klart en god idé at få tastet en tandlægevagt ind i din telefonbog. Det kan godt være du ikke får brug for det, men om end ikke andet så er du forberedt på det værste – og det er altid godt. Bor du i københavnsområdet vil denne tandlæge valby, være et super godt bud på en dygtig akut tandlæge. Uanset om du har tandpine nu eller ej, vil jeg igen understrege vigtigheden i at have en akut tandlæge i din telefonbog, rammer tand smerterne først er du utroligt svært at tænke klart og de fleste ville ikke kunne overskue en tandlæge jagt.