Blog

Tre perioder som dyrkede kærligheden

Internettet rummer alverdens ting og sager. Blandt andet rummer det et væld af forskellige blogs, der tilbyder alt fra, gode råd til anbefalinger af produkter, eller generelt fortællinger om livsstil. Går du rundt og leder efter inspiration til aftenens læsning, eller er du gået lidt i stå med bøgerne og ønsker at genoptage læsningen? Flere blogs helliger en stor del af deres indlæg, til anbefalinger om bøger, historiske gennemgange og meget mere. Så er du gået i stå med læsningen, eller søger du forslag, findes der flere blogs der kan hjælpe dig på vej. Et godt tip er altid at gå i kast med klassikerne, der både kan underholde og berige din viden. Er du til romantik og fortællinger om kærlighed? Og er du til litteratur, hvor æstetikken er i top, og følelserne virvar udtrykkes gennem metaforer og symbolik? Så er romantikken en periode du bør dykke ned i. Romantikken er en litterær periode, der strækker sig over flere årtier og flere understrømninger. Flere perioder dyrker kærligheden, men her optræder romantikken, som den mest fremtrædende.

En litterær periode – hvad er det?

Måske sidder du lige nu, og studser lidt over hvad det egentlig vil sige at romantikken er en litterær periode. Det korte svar er, at litterære værker inddeles i perioder, der kendetegner de gennemgående træk og temaer, for de mest skelsættende værker. Romantikken, som litterær periode, har derunder en række understrømninger, herunder romantisme og nationalromantik. Romantikken dyrker det smukke i naturen, det smukke i kærligheden, og det smukke i sprogets udfoldelse. Dette leder til stærkt udtryksfulde værker, der beskæftiger sig med temaer, som er almengyldige, og lige så spændende og interessant at læse, dengang som nu. Så undersøg https://www.romantikken.dk/, for anbefalinger og forslag til dit eventyr i litteratur fra romantikken.

Litteratur til alle lejligheder

Når du er på ferie og ønsker at slappe af ved poolen, eller når du sidder derhjemme under dynen, eller bare keder dig. Så er en bog altid en god makker at havde med. Elsker du smukke beskrivelser, hvor du kan visualisere et helt landskab foran dig, bør du helt klart overveje at læse et værk, fra romantikken. Fællestræk for den romantiske litteratur, er dyrkelsen af det smukke, fokus på individet og et hav af følelser. Disse følelser kommer til udtryk gennem kærlighed, men mere generelt, igennem stærke kompromisløse følelser, der stiller individet overfor sine omgivelser. Mange kvinder nyder at fordybe sig i denne type litteratur, fordi den er smuk, udtryksfuld og har fokus på æstetik. Derfor findes der også mange blogs af kvinder, der skriver og anbefaler romantiske værker. Både fra perioden, men også værker der er løsrevet fra en litterær periode, men stadig er romantiske og dyrker kærligheden.