Blog

Skru op for komforten i det blødeste tøj

Bambus er ikke længere et ukendt og nyt materiale i tekstilt øjemed. Alligevel er der mange som endnu ikke har prøvet at købe tøj i bambus. Bambus er et yderst behageligt materiale, til både undertøj, bukser, bluser og alt mulig anden beklædning. Bambus er et miljørigtigt materiale. Både i væksten og i selve produktionen, er bambus langt mere skånsomt for miljøet, end stort set alle andre tekstiler. Desuden er bambus en livgivende plante. Bambus giver 25% mere ilt, i forhold til alle andre træer. Har du endnu ikke prøvet bambustøj til kvinder, kan du læse med herunder og opdage nogen af alle fordelene ved beklædning i bambus.

Bambus er lækkert at have på

Bambus er et materiale som ikke rigtigt minder om andre materialer. Det bliver både sammenlignet med silke og bomuld. Det minder om bomuld i den henseende at det er godt til at absorbere fugt fra huden og er behageligt at have på. I forhold til silken, går sammenligningen oftest på blødheden og luftigheden. Bambus kan laves til de fineste tynde gevandter, men også til tykkere og varmere beklædninger. Desuden er bambus varmeregulerende, hvilket ikke kan sammenlignes med nogen andre tekstiler. Uld er til en vis grad varmeregulerende, men slet ikke i samme grad som bambus.

Bambus er slidstærkt

Ud over at bambus er lækkert at have på, er det faktisk også et meget slidstærkt materiale. Når du køber tøj i bambus, får du altså ikke kun lækkert, smart tøj, men også tøj som holder i længere tid. Du sparer altså både på pengepungen og hjælper klimaet, ved ikke at købe nyt tøj, hele tiden.

Bambus er et klimavenligt valg

Bambus er på alle leder og kanter et klimavenligt valg. Dels vokser planten hurtigt og kan dermed hurtigt erstattes. Den er også super nyttig al den tid den ikke er høstet.

Bambus er en hurtigvoksende plante

Af alle de træarter der bruges i produktion, er bambus den der vokser allerhurtigst. På fem år, kan en bambus gå fra lille bitte skud, til høstklar plante. Når en bambus er klar til høst, skæres den over roden. Roden bliver i jorden og skyder op igen. Fem år efter står der endnu en høstklar bambus.

Bambus laver ilt

Mens en bambus stadig er forbundet med sin rod, er den i stand til at generere op til 25% mere ilt, end andre træer. Det er derfor både en super god plante i produktionen, men også i forholdet til klimaet på jorden.

Høsten af bambus er skånsom

Når en bambus høstes foregår det oftest ved håndkraft. Derfor er selve høsten fuldstændig CO2 neutral. Bambussen skæres over roden, så den igen kan skyde op og blive til en ny plante.