Blog

Sådan har jeg sparet mange penge uden større økonomiforståelse

Økonomi og tal interesserede mig aldrig forfærdeligt meget. Det kunne mærkes helt fra folkeskolen og de unge år, hvor matematik og senere hen økonomiske fag ikke var dem, jeg var mest aktiv i. Når man bliver voksen, kan man dog ikke undgå at skulle være bare en smule opmærksom på økonomi. Da jeg ikke selv har meget tid og interesse i at sætte mig grundigt ind i forskellige abonnementer, banklån, dagligvarepriser osv., har jeg i stedet fundet nogle gode overbliksmuligheder, som jeg vil dele her.

Der er mange penge at spare gennem tilbudssider

Jeg har gennem tiderne brugt lang tid på at prøve at finde gode rejsetilbud, hoteltilbud, lånetilbud og generelle tilbud på andre ting jeg kunne tænke mig. Jeg har surfet forskellige hjemmesider, og klikket mig ind og ud, scrollet op og ned og fra side til side i min jagt på de bedste priser. Det kræver tid og ihærdighed. I dag er min tid mere begrænset, og som jeg sidder her og skriver dette indlæg, er jeg glad for at jeg nu har fundet andre måder at spare penge og finde gode tilbud. Jeg benytter mig nu ofte af de mange tilbudssider der findes, og mange af dem samler flere gode tilbud helt gratis.

På det seneste har jeg fået en billig ferie, hotelophold til lave priser og fundet den bil jeg altid har ønsket mig. Jeg tastede eksempelvis bare mine ønsker til et billån ind på www.autolånet.dk og kort efter havde jeg flere at vælge imellem.

Undgå gebyrer, ekstrarenter og andre ekstraomkostninger

Vi er mange som ikke er fan af gebyrer, høje leveringsomkostninger, høje renter og andre omkostninger, og da jeg for nogle år tilbage havde flere lån hos forskellige låneinstitutter opdagede jeg noget smart. Det var samlelån, som betød at jeg kunne samle alle mine lån et sted, og dermed undgå mange gebyrer, forskellige renter og rådgivere. Der er flere lånetilbudssites, men jeg brugte selv www.letfinans.dk og fik meget hurtigt flere forskellige tilbud og endte med at spare flere tusinder årligt.

Der er mange muligheder og besparelser

Det er altid en god ide at følge op på dine forskellige aftaler, abonnementer og lignende, da der oftest kan være mange penge at spare. Du kan spare mange penge ved at undersøge priserne hos konkurrenterne, og jeg fik faktisk også sparet rigtigt mange penge ved at snakke med familie og venner og følge nogle af deres gode råd. De kan ofte være den bedste hjælp til hvordan du for de bedste tilbud og sparer en masse penge. Det kan fx være at du skal se, om ikke du kan finde et billigere telefonabonnement, A-kasse, elselskab eller lignende. Hemmeligheden er i bund og grund, at du sørger for, at du undersøger flere virksomheder og får tilbud forskellige steder, før du beslutter dig for, hvor du skal bruge dine penge.