Blog

Når flasken fylder for meget

Et overforbrug af alkohol er desværre noget rigtig mange danskere oplever. Faktisk er der tæt på 900.000 danskere der drikker mere end hvad sundhedsstyrelsen anbefaler og næsten 600.000 danskere har et skadeligt forbrug af alkohol og ca. 1/3 af dem, er kvinder. Så der findes rigtig mange med disse problemer og det går ikke kun ud over den der drikker. Det rammer hele familien og andre nære relationer.  Især børn kan få alvorlige negative konsekvenser fra en mor eller far der drikker. Konsekvenser her og nu og resten af livet. Der er brug for professionel hjælp.

Jeg gør det kun en gang imellem

Mange mener ikke at de har et ”rigtig” alkoholproblem hvis de stadig passer deres arbejde, har en familie og passer alle andre normale pligter. Men det er langt fra tilfældet! For ham eller hende på ”bænken” er blot få ud af rigtig mange med et alkoholmisbrug. Faktisk har 90% af alle misbrugere en familie, et arbejde og virker på mange måder set udefra, helt normale. Man kan have et alkoholmisbrug på mange forskellige måder. Nogle drikker hver weekend, andre 4-5 gange om ugen, nogle bruger det til at slappe af på om aftenen og meget mere. Det handler sådan set ikke om mængden af alkohol, eller hvornår og hvordan man drikker det. Det handler om mængden af negative konsekvenser det giver for en selv, ens familie og andre nære relationer.

Jeg kan sagtens stoppe når jeg vil

Mange tror at de sagtens selv kan stoppe når de ønsker det. Men det er desværre ikke tilfældet for langt de fleste. Det er en slags benægtelse der snyder en selv og vil kun retfærdiggøre at man kan fortsætte med at drikke. For når det kommer til stykket, er der ingen der ønsker at drikke for meget og hvis de selv kunne stoppe, havde de gjort det for lang tid siden. Det er intet galt i at have et alkoholmisbrug, hvis man gør noget ved det og beder om hjælp. Det er kun galt hvis man bliver ved med at misbruge. Stort set ingen kan komme ud af et alkoholmisbrug eller et alkoholoverforbrug alene. Det kræver i langt de fleste tilfælde professionel hjælp. Med professionel hjælp vil man også opleve at komme sig væsentlig hurtigere end andre der prøver selv, og man vil som udgangspunkt få en meget højere livskvalitet, hvilket vil smitte af på hele familien. Den bedste behandling man kan vælge, er en intensiv alkoholbehandling med mange timer hver uge i en kort periode. Se her hvordan du kan få hjælp til at komme ud af et alkoholmisbrug hos A Misbrugsbehandling København