Blog

Gode tips til indretning med kunst og plakater

Kunst på væggene i form af billeder, plakater og malerier kan være meget afgørende for at skabe en unik stemning og personlighed i hjemmet, men det kan godt være svært at hænge kunst op på væggene. Man står ofte tilbage med spørgsmål, som hvor højt skal det hænge? Hvor langt fra hinanden skal det hænge? Hvor meget og hvad skal man hænge op? Det behøver dog heldigvis ikke at være specielt svært, hvis først bare lige man følger en række gode tips. Dem vil vi derfor komme med i denne artikel, så du kan komme i fuld gang med at pynte væggene op hjemme hos dig.

 

Uanset om du foretrækker plakater, som f.eks. en Thy Plakat, malerier eller familieportrætter, så er det en god måde at tilføje farver, stemning og personlighed. Læs videre for de gode tips.

 

  1. Tænk over kanten, når du hænger mange kunstværker op

 

Hvis du gerne vil hænge en stor gruppe af malerier, plakater og billeder op på en væg, så er det vigtigt, at du tænker over kanten af den samlede gruppe. Her kan du enten arbejde med en fast kant eller en løs kant. Det vil sige, om alle de forskellige billeder samlet set skal danne en firkant eller om de skal hænge lidt forskudt. Hvis du vil arbejde med en fast kant, så er det en god ide, at starte i hjørnerne og bevæge dig ind ad, men hvis du gerne vil arbejde med løs kant, så start i midten og bevæg dig ud af.

 

  1. Hvor højt skal det hænge?

 

En fejl som mange laver meget ofte er, at hænge billederne for højt eller for lavt. Det kan nemlig være svært lige at regne ud, hvor højt eller lavt de skal hænge – specielt hvis man er alene om det. Et godt råd er dog, at hvis billedet skal hænge over et andet møbel, så bør der være 15 – 20 cm mellem møblet og billedet. Hvis det skal hænge frit på væggen, så bør det være ca. 150 cm fra midten af billedet til gulvet. Det kan naturligvis være forskellige fra bolig til bolig, men generelt er det gode mål at følge.

 

  1. Hæng dem ikke med for stor afstand

 

Udover at få højden forkert, så laver folk også tit den fejl, at de hænger billederne med for stor afstand fra hinanden. Hvis du f.eks. har to hængende ved siden af hinanden, så er det vigtigt, at afstanden ikke bliver for stor. Det vil komme til at se meget mærkeligt og unaturligt ud. I stedet bør billederne hænge tæt på hinanden og bidrage til hinandens look.