Blog

Når du skal finde en studiebolig i Århus, så læs med her

Jeg ved, at det kan være svært at være ny studerende i en stor by som Aarhus. Man skal lære at finde rundt, man skal lære en masse nye folk at kende, og så skal man i gang med et supersvært studie, der kommer til at være rigtigt hårdt. Men der er også rigtig mange fede ting ved at studere, så der er heldigvis også meget, du kan glæde dig til. Men noget af det, man skal starte med, som der også kan være svært, er at finde en bolig. I denne artikel kan du få lidt hjælp til at finde ud af, hvad du kan gøre.

 

Brug internettet – gerne denne side

Som ung er du sikkert vant til, at det er internettet, man bruger, når man mangler noget. Du kan også bruge internettet, når du er på jagt efter din nye studiebolig. Du kan f.eks. bruge dette link https://newbie.dk/bolig/find-en-studiebolig-i-arhus/ for at finde en god portal, der gør det nemt og overskueligt. Her er der også filtre, du kan bruge. Det er f.eks. klart, at man som studerende ikke har råd til at betale den hel vilde husleje, så derfor er det rart, at man kan slå et filter til, så man ikke skal se på de muligheder, man alligevel ikke kan benytte sig af.

 

Du kan skrive dig op til ungboliger

Du kan også skrive dig op til ungeboliger, som er boliger, hvor huslejen er lavere, fordi det er tiltænkt folk i bestemte situationer – som f.eks. studerende, hvilket er den situation, du selv er i. Det kan dog tage rigtig lang tid, før man er så heldig, at man bliver tilbudt noget. Men måske det sker, men du er studerende?

 

Du skal skrive dig op til et kollegie

Det kan også være en vildt fed oplevelse at prøve at bo på kollegie, mens man er studerende. Her bor man sammen med en række andre mennesker, der kender til at være i en situation nogenlunde lignende din. Det er hårdt at være studerende, og derfor kan det være super befriende at bo sammen med andre, der ved, hvordan det er, og hvor hårdt det kan være. Der kan dog igen være ret lang ventetid på kollegier – og især dem, der ligger inde ved byen. Men du kan skrive dig op så hurtigt, at det er muligt.