Blog

Mine nye håndklæder er økologiske og bæredygtige

Hvis du er fast læser her på min blog, vil du vide at jeg selv har stor fokus på miljøet, økologisk og bæredygtighed. Jeg synes det er vigtigt at sætte fokus på, både hos os selv og i samfundet, da vi kun har én klode og er nødt til at passe godt på den, samt bruge ressourcerne fornuftigt, så vi mindsker den globale opvarmning. Derfor er jeg altid på udkig efter metoder til at gøre min livsstil endnu mere bæredygtig. Det seneste initiativ jeg har gjort er at udskifte mine gamle og godt brugte håndklæder og viskestykker med nye som både er økologiske, bæredygtige og bakteriefrie. Disse økologiske håndklæder er fra den danske virksomhed Nordifakt, der udvikler forskellige økologiske og bæredygtige tekstilprodukter. De startede med håndklæderne som de er mest kendt for, blandt andet deres Copenhagen Towel og Skagen Towel, der begge har alle disse smarte egenskaber.

 

Men hvordan kan det så være, at lige netop disse håndklæder er så meget bedre end traditionelle håndklæder? Jo, det skyldes at de er bæredygtigt producerede, OEKO-TEX certificerede og er fusionerede med en særlig anti-bakteriel teknologi baseret på naturlig sølv salt. Dette medfører at håndklæderne er bakterieafvisende og dermed ikke skal vaskes lige så ofte. Jeg vasker selv mine ca. en gang om måneden. Det lyder muligvis mærkeligt, men de holder faktisk længe uden at lugte eller blive ulækre. Ifølge Nordifakt skyldes det den bakteriedræbende effekt, som normalvis er det der gør, at håndklæder traditionelt set skal vaskes relativt ofte og ved høje temperaturer. Men disse håndklæder er fundamentalt anerledes og kræver dermed færre vaske, vask ved lavere temperaturer og kan dermed holde langt længere før en vask, og lige så holde meget længere end almindelige håndklæder før de kan smides til genbrug. Og genbrug er faktisk ligeledes et nøgleord her, for mange traditionelle håndklæder består af forskellige materialer der gør, at de ikke altid kan genbruges. Det er skidt for miljøet, men Nordifakts håndklæder kan alle genbruges 100%.

 

Når det kommer til de miljømæssige besparelser, har jeg læst på deres hjemmeside, at der potentielt kan spares tusindvis af liter vand og også rigtig meget CO2, netop fordi de kræver mindre vask og kan vaskes ved lavere grader. Når jeg læser det, tænker jeg straks på al den vand og elektricitet jeg gennem tiden har brugt på at vaske mine gamle håndklæder, der reelt kunne være undgået. Tiden er virkelig inde til en forandring – også på dette område. Tænk hvis vi alle går over til produkter, hvor vi kan spare så meget vand og CO2 – det må gøre en kæmpe forskel, når vi løfter i flok på den måde. Jeg glæder mig til at følge Nordifakt og hvilke andre produkter de udvikler i fremtiden. Jeg er hvert fald fan!