Blog

Kom godt afsted på cykel: Mine 3 musthaves

Uanset, om du vil cykle for miljøets skyld eller din egen sundhed, er der ingen tvivl om, at der er argumenter nok for at hoppe på jernhesten og ride ud i det blå i stedet for at udlede unødig CO2 ved at tage bilen.

 

Men selvom fordelene er mange, er der altså også nogle åbenlyse ulemper ved det tohjulede transportmiddel. I bilen er der masser af plads til indkøb, hvilket man ikke kan sige om en cykel.

 

Ja, jeg har været i Ikea med cykel som eneste transportmiddel, og nej, det var ikke den letteste opgave i verden at få en kommode med hjem, og hvis jeg stod i en lignende situation, ville jeg ikke tøve med at tage bilen, hvis det er en mulighed, men der er altså rigtig mange ting, som godt kan lade sig gøre med en cykel og det rigtige udstyr.

 

Monterer du en cykelkurv, kan du have alle varerne med hjem fra Netto eller computeren med i skole, uden at det giver anledning til udfordrende og unødigt besværlige balancekunster.

For en sikkerheds skyld

Som cyklist er man ekstra udsat i trafikken, og det skal man altid huske på. Derfor er det altså en rigtigt fornuftig idé, at få en cykelhjelm på dit lille, kønne hoved. Måske er hjelmhår ikke vildt smart, men det er alternativet altså heller ikke. Er ungerne svære at overtale til at køre med hjelm, kan du prøve at kalde det en skaterhjelm og se, om det gør sikkerhedsudstyret mere let fordøjeligt for poderne at acceptere.

 

Det er også en god idé at investere i en kædelås til cyklen udover den fastmonterede lås på baghjulet. Kæden kan bruges til at låse din cykel til noget nagelfast, så der ikke er nogen risiko for, at din cykel er kørt uden dig.