Blog

5 gode råd til dig der gerne vil gøre noget godt for miljøet

Vil du gerne leve en mere bæredygtig livsstil og gøre noget godt for miljøet? Så er du kommet til den helt rigtige artikel. I denne artikel vil vi gå i dybden med 5 gode råd til dig der gerne vil leve en mere bæredygtig livsstil.

Hvad er bæredygtighed?

 

Først og fremmest vil vi lige definere hvad bæredygtighed er. Bæredygtighed handler om at sørge for at skabe så gode rammer som muligt for miljøet, samt os mennesker i fremtiden. Med bæredygtighed er ideen at reducere hvor stor en effekt produkter og vores livsstil har på klimaet. Derudover er det også vigtigt, at naturressourcerne udnyttet på så effektiv vis som muligt, så vi kan mindske hvor mange af dem vi bruger. Alt i alt handler det om at gøre noget godt for miljøet og være med til at kæmpe mod global opvarmning.

 

Her er de 5 råd:

 

  1. Bæredygtighed når du vælger tøj

 

Der er mange muligheder for at tage bæredygtige valg, når du køber ny tøj. Først og fremmest kan du prøve at købe mere genbrugstøj, da det mindsker behovet for produktionen af nyt tøj, som er en af de store syndere hvad angår global opvarmning. Derudover er det også altid en god ide, at sende dit tøj til genbrug når du ikke bruger det længere.

 

  1. Bæredygtighed i hjemmet

 

I hjemmet er der også mange muligheder for at gøre det hele mere bæredygtigt. Du kan f.eks. erstatte glødepærer med LED-pærer, investere i stikdåser med stikkontakter, så du kan slukke for strømmen når de ikke er i brug. Hvis du arbejder hjemmefra, og f.eks. har en wordpress hjemmeside, så kan du investere i bæredygtige kontormøbler, hvis du skal købe nye møbler.

 

  1. Bæredygtighed i haven

 

Ude i haven kan du gå efter at skabe så meget biodiversitet som muligt, så du skaber et godt sted for bier, sommerfugle, og andre insekter. Hvis alle gør dette, vil det have en enormt positiv effekt på miljøet.

 

  1. Bæredygtighed når du laver mad

 

Når du laver mad kan du tage mange forskellige bæredygtige valg. Du kan f.eks. prøve at spise mindre kød, da kødproduktionen er en af de helt store syndere når det kommer til miljøet. Derudover kan du også prøve at købe mad der er på sidste dato, så du er med til at stoppe madspild.

 

  1. Bæredygtighed i transport

 

Bæredygtighed i transport gør du ved at tage cyklen når det er muligt i stedet for bilen. Du kan tage toget i stedet for flyet. Generelt bare forsøg at bruge kollektiv transport eller cyklen så meget som muligt. På den måde fjerner du alt det CO2, som din bil ville udlede på en køretur.