Blog

Ungernes perfekte gaming setup

Det kan være svært (tro mig, når jeg siger meget svært, faktisk)! Det der kan være så svært, er at følge med alle børnenes udtryk inden for gaming og alt hvad de følger med i på YouTube. Endda selvom man prøver at være tilstedeværende, så lykkedes det ofte kun i begrænset omfang.

Der kan være dage hvor man ender med at rive sig i håret, og måske endda også kommer til at få et par totter med ud, i ren frustration over hvad det nu er børnene snakker om.

Der spilles spil på livet løs, hvad enten det er på iPad, mobil eller computeren. Nogle af spillene har jeg lært at kende pga. alt det uendelige merchandise der er mulighed for at købe også. Det kan være Minecraft, Fortnite og Roblox – det er blandt favoritterne i øjeblikket. Det tror jeg i hvert tilfælde, for det er noget af det som der ønskes sengetøj, musemåtter og tøj med for tiden.

At spille det selv, skulle man mene var nok, til at få opfyldt sit lille gamer fix, men nej… Når der ikke spilles, fordi man har bedt dem om at tage en pause fra spillet, så kan man følge utallige danske og internationale børn og voksne som spiller selv samme spil, og har filmet det for at lægge det på YouTube. Så må man lære at være mere specifik og kalde det for skærmfri tid i stedet for blot at sige, at de ikke må spille.

Alt efter aldersgruppen, så er der forskellige der kan følges på YouTube, hvor der samles inspiration til de spil man selv kan spille. Derudover lyder det til, at de får en del ud af at se dem spille.

Som en lille fun fact, kan jeg da også nævne at der ved nogle af de større YouTubere er mulighed for at komme ud og se dem spille live indimellem, og møde dem, ligesom andre YouTubere. Det er derfor en hel industri i sig selv, hvor du også kan købe tilbehør fra de enkelte kanaler.

Som mor kan det være svært at følge med, og det er det der ledte mig i gang med dette indlæg. For nu ønskes der sig også en fornyelse at yngstedatterens gaming setup. Hvis du ser lige så forvirret ud nu, som jeg gjorde da jeg blev bedt om det, så forstår jeg dig udmærket.

Et gaming setup er faktisk bare hele det miljø der spilles i og ved. Sammensætningen af bord, stol, skærm, computer og alt det andet der hører sig til. For tiden er det åbenbart en større trend, at det skal være større og vildere.

Heldigvis er det her at en af mammas spidskompetencer kommer ind. Derfor bliver det et kommende sommerprojekt at skabe det perfekte setup med hvad der dertil hører sig. Var der nogen der snakkede om at søge inspiration på Pinterest som altid?

Selvom det ikke siger mig så meget at game, så er jeg oprigtigt glad for at kunne være med til at skabe projektet og forhåbentligt kan jeg også fremtrylle noget godt. Det må tiden vise.