Blog

Spar på vamren i de kolde vinter måneder

Det kan godt være lidt dyrt med varmeregningerne, når vi begynder at gå de kolde måneder i møde. Så har vi det med at skrue rigtig meget op for varmen og det kan hurtigt gå hen og blive dyrt. Det er dog muligt at spare lidt på varmen med forskellige tricks. Læs mere her hvis det har interesse og du er træt af at betale så meget i varmeregning.

Tænk på selve boligen

Til at starte med er det en god ide at kigge på selve din bygning. Hvis du bor i en lidt ældre bolig, så er der ikke noget at sige til, hvis det begynder at blive koldt om vinteren. Tætningslisterne i dine vinduer kan være utætte eller slidt ned. Og i så fald er det vigtigt at få det skiftet ud.

Og skift evt. ventilationsfiltre så du får et meget bedre indeklima. Der er mange ting man kan gøre såsom dette for at skabe et bedre indeklima generelt og at opgradere ens bolig. Det vil også kunne betale sig på længere sigt at gøre alle disse ting. På den måde stiger værdien nemlig i din bolig og du kan tjene pengene ind igen på længere sigt.

Det er en god ide lige at få en erfaren håndværker til at komme forbi og tage et kig på hele din bolig, hvis du ikke lige ved hvor du skal gribe ind. Hvilke områder af boligen skal have en opgradering, så det ikke længere trækker sådan om vinteren? Det er noget han eller hun kan hjælpe dig med at besvare.

Gør det til en vane at tage en sweater på

Det handler i bund og grund også om at lave nogle gode vaner, hvis man gerne vil til at spare mere på varmen. Du kan for eksempel gøre det til en vane at tage en sweater på og nogle tykke sokker, når du sidder derhjemme og småfryser. Meget ofte kan vi blive varme nok på denne måde og har dermed sparet lidt på pengene.

Det er ikke altid nødvendigt at skrue op for varmen, hvilket kan være dyrt, når vi sidder og småfryser. Ofte kan det jo også ende med at blive alt for varmt meget hurtigt. Det er bedre lige at prøve sig frem med en sweater, tykke sokker og et tæppe. Du kan altid skrue op bagefter, hvis du stadig sidder og fryser.

Drik varme drikke

Gør det derudover også til en vane at drikke flere varme drikke om vinteren. Hvis du godt kan lide at få iste eller iskaffe om vinteren, så er det ikke noget at sige til, at du sidder og småfryser derhjemme. Det er nemlig med til at køle dig ned og det er derfor det er perfekt at drikke, når det er sommer med høj sol. Men det kan hurtigt blive ubehageligt, når det er vinter.

Hold dig i stedet så meget som muligt til lækker varm te, kaffe og lignende, som kan være med til at varme dig op.