Blog

Skift bank og spar penge

Du har brug for at have en bank. Til gengæld er der ikke nogen, der bestemmer for dig, hvilken bank du skal have. Du kan selv vælge, i hvilken bank du vil have dine aktiviteter. Det er den stor fordel for dig. Det giver dig stor kontrol.

Når du selv kan bestemme, i hvilken bank du gerne vil være kunde, kan du også skifte, som du vil. Du kan skifte bank, hvis du er utilfreds med din nuværende bank. Du kan skifte, hvis du får et godt tilbud fra en anden bank. Du kan skifte, hvis du har set på tallene og har fundet ud af, at du kan spare penge.

Der er stor forskel på danskernes individuelle økonomier. Der er dog rigtigt mange, der kan spare penge ved at skifte bank. Nogle kan endda spare mange penge.

Tjen penge på et bankskift

Hvad der er sparet, er tjent. Det kan betale sig at kigge på sin økonomi en gang imellem. Du kan se på alle dine udgifter og måske skære nogle af dem fra. Du kan også se på, hvilke gebyrer osv. du betaler i din bank. Dan dig et overblik over dem. Så kan du nemmere sammenligne med andre banker.

Lav fx en banksammenligning en gang om året. Nogle år vil det vise sig, at du ikke kan spare noget. Når det viser sig, at du kan spare, så skift bank. Der er ingen regler, der holder dig tilbage. Du bestemmer selv, om du har lyst til at skifte. Det er også relativt nemt. Din nye bank klarer det meste.

Du er kunde i din bank

Selvom du ikke kan undvære at have en bank, så skal du huske, at en bank er en forretning. En bank er en butik, der skal tjene penge, og du er en af deres kunder.

Man siger, at kunden altid har ret, fordi forretningerne har brug for kunderne og er nødt til at lytte til dem. Du kan altså også gå til din bank og bede om nogle forandringer. Det er muligt, at du kan få nogle bedre aftaler og spare penge på den måde. Siger de nej, så skift bank.

Husk, at du gerne må stille krav til din bank. Når du køber et par sko i en skobutik, må du også gerne stille nogle krav. Når du køber et måltid mad på en restaurant, kan du også kræve, at det smager godt.

Er du utilfreds?

Kan du ikke lide den behandling, du får i din bank? Er du utilfreds med deres kundeservice, deres gebyrer, deres betingelser eller andet? Så skift bank. Det er du altid i din fulde ret til.

Du skal ikke gå rundt og føle dig dårligt behandlet i din bank. Sig fra, eller find dig en anden bank. Spørg rundt i din omgangskreds om erfaringer med andre banker. Så kan du vælge en ny bank, som i hvert fald blandt dine venner har et bedre ry. Du kan skifte og få en bedre behandling – og med stor sandsynlighed spare penge som du kan bruge på indretning af din bolig.