Blog

Sådan kommer du i mål med et bageprojekt

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold.

Bagning har været et hit under corona. Her har mange danskere eksperimenteret med surdej, nye teknikker og lange hævetider i jagten på det helt perfekte brød. Og der er også god grund til at prioritere bagningen i hverdagen. For langt det fleste er det nemlig en effektiv måde at løsne op for travlhed og stress i hverdagen på.

Vil du gerne i gang med bagekunsten, eller vil du bare opgradere dine redskaber derhjemme? Så er du landet det rigtige sted. I denne artikel kan du læse meget mere om, hvordan du kommer i mål med dine projekter, og hvad du bør erhverve dig.

De små detaljer gør det nemmere for dig

Lad os starte i de små, for det er vigtige detaljer, der kan være med til at gøre det både nemmere og sjovere at bage. Og når det kommer til rengøring efter et bageprojekt, kan det være noget af en opgave at komme igennem. Heldigvis er der råd at hente.

For at gøre det så nemt som muligt, bør du erhverve dig en silikonemåtte til bagning. På den måde slipper du for, at dejen hænger fast i bordpladen, og i stedet kan du nemt og enkelt rengøre din silikonemåtte efter bagning. Derudover bør du få fat på en dejspatel, der gør det simpelt at håndtere dejen og skære den ud efterfølgende.

Få den perfekte skorpe

Det er ikke kun det bløde, lækre brød, som skal ramme plet. Det samme gælder brødets yderside, og her er der nogle redskaber, som er uundværlige i jagten på det perfekte brød.

Førhen var pizzastenen alfa og omega i køkkenet, men med tiden er bagestålet blevet den helt store helt. Her får du et brandvarmt stykke stål, der hjælper brødet med at hæve og få den sprøde skorpe. Derudover bør du også anskaffe dig en sprayflaske. Det lyder måske en smule skørt, men ved at sprøjte vand ind i ovnen, omdannes det til damp. Det sætter skub i hævningsprocessen. Og for den perfekte hævning bør du få fat i en hævekurv med et hørklæde. Det hjælper brødet med at holde formen.

Gør arbejdet nemmere med en røremaskine

Hvis vi kigger på fantastiske investeringer, kommer vi ikke uden om røremaskinen. Når du arbejder med dej, og især surdej, er det væsentligt, at en dej æltes tilstrækkeligt. Det kan betyde mange minutters manuelt arbejde, som ofte er lidt hårdt for hænder og arme.

Ved at købe en røremaskine kan du lade den gøre arbejdet for dig. Du kan lade den stå i 15 minutter og røre dejen, så den er helt perfekt. Du vil samtidig slippe for at skulle vende dejen efterfølgende, hvis du kaster dig ud i et bageprojekt med surdej.