Blog

Sådan kom jeg i gang med at investere, og her er mine tanker om det

Som kvinder er vi generelt mindre risikovillig end mænd, hvis man skal tro på statistikkerne. Jeg kommer ikke ind på, hvorfor det er tilfældet, eller om det overhovedet er rigtigt. Min erfaring siger dog, at mange kvinder er tilbageholdende, når det kommer til andre ting end aktier og indeksfonde. Så i denne artikel kommer jeg ind på, hvordan du kan komme i gang med at investere i forskellige ting uden at det skal være meget dyrt i forhold til gebyrer.

Jeg kommer til at fokusere på lidt forskellige ting. Husk at du lige skal afklare med dig selv, at du ikke skal investere mere end du kan tåle at miste. En investering går sjældent i nul, men det er absolut en mulighed. Typerne af investering jeg kommer ind på er alt fra relativ lav risiko til meget høj risiko. Husk at læse mere om den pågældende type af investering, inden du investerer.

 

Investering i bitcoin var nemmere end jeg troede

Man kan hurtigt blive forvirret, når man skal investere i noget, man ikke ved så meget om. Heldigvis fandt jeg denne guide, hvor jeg blev guidet igennem købsprocessen med billeder og det hele. Du kan læse den her, og den er selvfølgelig også på dansk: Guide: Køb Bitcoin.

 

For lige hurtigt at ridse op, hvad guiden kommer ind på, så kommer det i det følgende. Først og fremmest skal du finde ud af, om du vil købe bitcoin med kreditkort, bankoverførsel eller noget helt tredje. Måden du betaler på, afgør hvor høje gebyrer du kommer til at betale. Bankoverførsel er typisk den billigste måde at købe bitcoins på, specielt hvis der er tale om en SEPA overførsel i euro.

 

Du har måske også hørt, at du skal have noget, der hedder en wallet. Det skal du egentlig, hvis du køber for en stor sum. Det kan nemlig være risikabelt at have krypto liggende på en platform, men jeg tænker, at du nok burde prøve at købe noget, før du tænker på wallets. Den samme hjemmeside, som jeg linker til ovenfor, har også guides til wallets, som du kan læse, når du har tid.

 

Mine tanker om indeksfonde

Der er et par populære kryptovalutaer, og det er dem, jeg investerer i. Det er i min optik for farligt at investere i de helt små. Derfor supplerer jeg med indeksfonde, hvor jeg bare køber en del af fonden, og de sørger for at købe individuelle aktier. Det fungerer meget godt, og man kan slippe helt uden at skulle betale kurtage.

 

Lad mig fortælle dig, hvordan du slipper for kurtagen ved indeksfonde. Hvis du er oprettet på Nordnet, så kan du købe deres egne fonde. På disse køb betaler du ikke kurtage, og det er meget lækkert! Hvis du ikke ved, hvad kurtage er, så er det egentlig bare gebyret, du betaler for at købe og/eller sælge aktier og indeksfonde.

 

Det er ikke min hensigt at få dig til at investere i noget bestemt. Mit indlæg er blot for at vise, at du som kvinde sagtens kan komme i gang med investering. Det skal vi have mere af! Håber du kunne lide dette indlæg, og hvis du kunne, så må du meget gerne dele det med dine veninder.