Blog

Mine yndlings ingredienser i frikadeller

Efter at have lavet, hvem ved, hvor mange millioner frikadeller i mit liv, er jeg officielt landet på denne nemme frikadelleopskrift som min evige favorit. Og jeg elsker den af forskellige grunde.

Hovedsageligt elsker jeg denne frikadelleopskrift, fordi den er STOR på smag. Jeg har altid betragtet det som en forpasset mulighed, når jeg får serveret frikadeller, der er kedelige og tørre, fordi det er så let at gøre dem lækre! Man behøver ikke være afhængig af en sauce for at gøre frikadeller interessante.

 

Denne opskrift indeholder alle mine yndlingssmag, inklusive en basisblanding af hakket oksekød og svinekød (win-win), klassisk hvidløg og løg (revet for at undgå for store stykker), masser af parmesan (tilføjer fantastisk smag) og en generøs mængde sunde urter og krydderier.

 

Jeg elsker også disse hjemmelavede frikadeller, fordi de er bagt i stedet for stegt, hvilket giver dem et sundere strejf, og samtidigt er betydeligt nemmere at lave. De kan let gøres glutenfri, hvis du vil, og de kan også fryses. Og selvom jeg elsker at spise disse frikadeller uden noget til, er smagene her alsidige nok til at parre med dine yndlingssauce, fra italiensk marinara sauce til amerikansk bbq-sauce til en svensk flødesauce til en krydret thailandsk karry og så meget mere.

 

Dybest set er dette frikadelleropskriften, som jeg bruger til stort set alt, og den er altid, altid en vinder. Så husk at bogmærke den, og lad os lave et parti sammen!

 

Ingredienser til nemme og lækre frikadeller

 

Okay, lad os tale om de ingredienser, du har brug for, for at lave lækre frikadeller.

 

  • Panko-brødkrummer: Jeg har fundet ud af, at Panko-brødkrummer fungerer bedst i bagte frikadeller, men du er velkommen til at bruge enhver form for brødkrummer (krydret eller ej), du har ved hånden.
  • Mælk: Vi blander lidt mælk med brødkrummerne for at danne en panade, som hjælper med at holde vores frikadeller pæne og fugtige.
  • Hakket oksekød og svinekød: Jeg kan godt lide at bruge en 50/50 blanding af de to til at lave frikadeller, men du kan også lave frikadeller med udelukkende oksekød eller svinekød, hvis du foretrækker det.
  • Frisk hvidløg: Hakket eller presset.
  • Æg: Hvilket hjælper med at binde alle vores frikadelle ingredienser sammen.
  • Parmesan: Som altid anbefaler jeg stærkt at bruge friskrevet parmesan (i stedet for de præ-revede man kan købe i pose) for maksimal smag og friskhed. Og hvis du har en køkkenvægt, anbefaler jeg, at du vejer parmesan for at være sikker på, at du har den rigtige mængde
  • Friske italienske urter: Jeg elsker altid smagen og den ekstra farve, som friske urter tilføjer til et parti frikadeller. Så jeg bruger en blanding af basilikum og persille i denne opskrift. Men hvis du ikke har friske urter ved hånden, skal du ikke fortvivle, da jeg har givet nogle alternativer nedenfor.
  • Worcestershire sauce: Tilføjer så god smag!
  • Tørkrydderier: En simpel blanding af tørret oregano, havsalt, sort peber og knuste røde chilli.
  • Tilbehør: Den absolut bedste form for tilbehør til frikadeller, er kartoffelsalat. Her er en super lækker opskrift på det.

 

 

Bruger du de ingredienser næste gang du skal lave frikadeller, garanterer jeg dig, at du ALDRIG vil gå tilbage til nogen anden opskrift!