Blog

Maling: Sådan maler du boligen optimalt

Er du træt af den babyblå farve på gæsteværelset? Eller trænger væggene bare til en overhaling, så det matcher resten af det lyse og nye interiør? Selvom det måske kan virke uoverskueligt at gå i gang med at male hele rum, er det slet ikke sådan, hvis bare du har det rette maling og udstyr. Vi guider dig godt i gang!

 

Når boligen skal males, er det fristende at søge efter ”maler Valby”, ”maler Vejle” eller ”maler Vedsted” alt efter, hvor du bor. Men, du behøver slet ikke få fat i en maler for at komme i gang med at male boligen, da du sagtens kan selv.

 

Skaf det rette maling og udstyr

 

Hvis resultatet skal blive godt både nu og på lidt længere sigt, er det vigtigt, at du ikke sparer på hverken maling eller udstyr. Billig maling trænger hurtigere til en opfrisker end dyrere maling, ligesom billige pensler og malerruller ikke maler optimalt og kan finde på at efterlade hår i malingen.

 

Gå derfor ned til det lokale malerfirma og bed om råd og vejledning omkring maling, pensler, ruller og alt, hvad du ellers skal bruge. For så har du et godt udgangspunkt for at komme i gang med malerarbejdet.

Du kan også gå direkte ned i din lokale farvehandel for råd og vejledning, vi anbefaler Flugger som er kendt for deres gode kvalitet.

 

Gør boligen klar til at blive malet

 

Det bedste resultat får du ved god forberedelse. Med det mener vi, at du ved at fjerne møbler, dække godt af og gøre grundigt rent på overfladerne, gør malerarbejdet meget nemmere og pænere. Det kan derfor godt betale sig, at du bruger tid på at pakke møblerne ind, sætte malertape op omkring lister, og hvad der ellers er af praktiske opgaver, inden arbejdet kan begynde.

 

Brug godt lys og mal flere gange

 

Det er nemmest at få et godt resultat, når du maler med et godt lys. Med det kan du se, om der er helligdage flere steder, om malingen dækker godt nok, eller om der er steder, du har overset. Det er generelt også mere behageligt at male i et godt og stærkt lys.

 

Det kan som regel heller ikke undgås, at overfladerne skal have mere end én gang maling. Du gør dig derfor en tjeneste ved at bruge tid på at male to gange – skal der males ovenpå en stærk farve, kan tre gange endda være nødvendigt.

 

Men som med alle de andre råd betaler det sig i sidste ende.