Blog

Kvinder kan selv klare HR & ledelse

Kvindekvoter. Det kan man vel lige så godt kalde det efterhånden. Ligestillingskvoter er vel egentlig ikke dækkende, når man er nødt til at indføre kvoter, for at kvinder bliver taget i betragtning til stillinger og bestyrelsesposter. Man har tidligere indført fiskekvoter. En begrænsning på, hvor meget der måtte fanges af de enkelte fiskere. En måde at begrænse og kontrollere, at der ikke blev fisket for meget, så man mere eller mindre tømte havet. Men disse ligestillingskvoter handler ikke om at begrænse, fordi man ellers løber tør for god arbejdskraft. De er lavet, så virksomheder bliver tvunget til at ansætte kvinder, selvom en mand potentielt er bedre kvalificeret. Hvilken charme og succes er det at blive tilbudt en stilling, hvis man blev valgt, alene fordi man var den eneste kvindelige ansøger. Skal denne kvinde ikke kæmpe det hårdere for at få en reel plads på arbejdspladsen, end hvis hun var blevet valgt alene på sine kvalifikationer, og ud fra det blev fundet bedst egnet? Det er, som om at disse kvindekvoter, som jeg tillader mig at kalde dem, ikke er for kvindens bedste. Det er i højere grad et pejlemærke til virksomhederne om, hvor mange kvindelige fisk de skal have i deres net, før det kan stemples som en velfungerende, moderne virksomhed. Denne begrænsning og degradering af kvinder er helt og aldeles unødvendig. 

 

Opkvalificering gennem kurser

Utallige kvinder har allerede fået store og succesrige stillinger. Vi ved, at kvinder kan være lige så kompetente som mænd til at udføre opgaver fra de store kontorer. Så hvorfor vride armen rundt på virksomheder i stedet for at se potentialet i alle de kvinder, som har store ambitioner for sig selv og sin karriere. Disse kvinder er at finde i jagten på opkvalificering. For de vil være de bedste. Og det er vel netop det, som virksomheder har brug for. Mange kvinder har sørget for at opkvalificere sig selv gennem kurser. Dette kunne blandt andet være kurser i HR & ledelse. Kurser i HR & ledelse er en af de kurser, som afspejler ambitioner og mål. Til ansættelsessamtaler burde det netop være kvaliteter, som er opnået gennem kurser i HR & ledelse, som burde fange blikket hos ledelser og bestyrelser. For navnet og kønnet kan vel være underordnet, hvis personen blot har kompetencer på eksempelvis områder som HR & ledelse. 

 

Det burde derfor være slut med disse kvindekvoter, og i stedet bliver gjort nemmere at opkvalificere sig med eksempelvis kurser i HR & ledelse. På denne måde kan vi sikre at de danske virksomheder, får de bedst kvalificerede som også har kompetencer i HR & ledelse. Vi skal som samfund stoppe med at se kvinder, som det svage køn. Og i stedet anerkende dem for deres evner og kompetencer.