Blog

Hvad skal jeg opleve i Aarhus? En guide til Smilets By

Hvad skal jeg opleve i Aarhus? En guide til Smilets By

En guide til Smilets By, Aarhus: Her er alt det, du skal vide og alt det, du bør se, når du besøger den jyske hovedstad.

 

Aarhus er som bekendt Danmarks anden største by og den største by i Jylland. Der er mange – faktisk utallige – gode grunde til at besøge den smukke jyske perle på Østkysten. Personligt har jeg glædeligt besøgt byen et hav af gange, og jeg glæder mig allerede på forhånd til mit næste besøg i byen. En gode måde hvorpå du hurtigt og nemt kan danne dig et overblik over, hvad der foregår i byen er ved at læse lokalnyheder fra Aarhus.

 

Ved at følge med i de lokalenyheder er du altid på forkant med, hvad der sker i byen. For Aarhus er en by med et hav af kulturelle tilbud og arrangementer. Lige noget for enhver smag og et hvert behov. Både for store og små.

 

  • Aros – et kunstmuseum i verdensklasse: Nævner man Aarhus, ledes de flestes tanker hen i mod det populære museum med den karakteristiske og ikke mindst berømte regnbue på toppen af bygningen, som man kan tage en tur rundt i. Kunstmuseet har løbende forskellige udstillinger – og ofte er der også flere udstillinger, der er lige i børnehøjde. Aros er uden tvivl et besøg værd omend du er kunstinteresseret eller ej. Der er så meget, som øjet kan se. Du kan afslutningsvist afslutte dit besøg med en tur i cafeen. For hvem siger nej tak til en god kop kaffe?
  • Den Gamle By – som at bruge en eftermiddag i fortiden: Aarhus kan også prale af at være indehaver af den Gamle By. Her kan du få en eftermiddag i fordums tid og opleve alt det, du kun har læst i historiebøgerne. Desuden afholdes der ofte forskellige arrangementer i Den Gamle By. Medbring madpakken og ta’ familien under armen. Her kan du med fordel spendere en dag.
  • Oplev Aarhus gennem en hjemløs’ øjne: Det er nemlig muligt at få en guidet-tur af en hjemløs eller forhenværende misbruger. Dette er et unikt indblik i en ellers lukket verden, som kun de færreste kender til. Den guidede tur viser nye sider af Aarhus og byder tilmed på personlige skildringer om livets op- og nedturer på gaden og i et barsk miljø. Dog trives både humoren og håbet i bedste velgående og det er svært ikke at blive glad i låget af disse menneskers livssyn og tilgang til livet.

 

Og det var bare tre af de mange oplevelser, som Danmarks næststørste by kan byde på. Så overvejer du at besøge Aarhus, så vil jeg klart anbefale dig, at du lige sætter dig lidt ind i, hvad der sker i byen lige nu.