Blog

Find den perfekte baby startpakke

En baby startpakke indeholder typisk et par ting, der vil hjælpe en nybagt forælder i gang med alt det praktiske der er brug for til deres nye (eller kommende) barn. Disse genstande kan omfatte alt lige fra bleer, servietter, babymos, tøj, cremer og olier samt andre nødvendige genstande. Bare for at nævne nogle få eksempler.

Hvad er en baby startpakke?

Som nævnt ovenfor, så er en baby startpakke typisk en samling af essentielle ting, for nye eller vordende forældre kan have brug for i dagligdagen som nybagt forældre.

I dagens verden er det at få en baby ikke kun en glædelig begivenhed, men også en dyr (og for nogle stressende) begivenhed.

Ifølge flere undersøgelser koster det mellem 750.000 og 1 million kroner at få et barn. Bare rolig – beløbet er akkumuleret i hele barnets alder fra spæd til 18 år, så omkostningerne bliver fordelt. Det er dog ikke nogen hemmelighed, at det er dyrt at få et barn, og der er mange omkostninger forbundet med at der kommer en ny til verden.

Der er både faste udgifter og engangsudgifter forbundet med at få et barn.

Derfor kan det virke som om mange firmaer der tilbyder en gratis baby startpakke gør det af et godt hjerte, når de tilbyder en gratis baby startpakke.

Derfor er baby startpakker typisk gratis

Sjældent er der dog noget der er gratis, og det gælder også i dette tilfælde. De gratis baby startpakker tilbydes selvfølgelig for at give jer nogle præferencer for et brand – hvis først man har gode erfaringer med en ble, hvorfor så risikere at barnet tisser igennem (eller det der er værre) ved at skifte til et nyt brand?

Mange dagligvarebutikker har en gratis baby startpakke efterhånden. En af dem jeg stødte på i forbindelse med vores første graviditet, dengang udvalget måske ikke var helt så stort, var Rema 1000s startpakke. Der er dog som nævnt kommet mange flere til nu.

Baby startpakker der koster penge

Udover at der findes de gratis alternativer, så findes der også dem der koster penge. Her kan der typisk være lidt penge at spare, hvis du vælger en baby startpakke, der indeholder flere forskellige produkter. Dette giver dig en samlerabat, samtidig med at du forhåbentligt får en god fornemmelse af den butik eller webshop, hvor du kan købe en luksus baby startpakke.

Sådan vælger du den rigtige baby startpakke

Der findes utallige baby startpakker i Danmark (og for den sags skyld også i udlandet, så hvis du er udlandsdansker, kan det være en ide at undersøge markedet i det land du befinder dig i).

De fleste baby startpakker kan du kun få én af pr. barn eller pr. husstand. Det synes vi er en rigtig fin ide, for at sikre at der er nok til alle, og det ikke blot udnyttes af nogle få.

Der findes flere forskellige hjemmesider, hvor du kan få et overblik over gratis baby startpakker. En af de hjemmesider hedder belejligt nok baby-startpakke.dk, hvor der er forskellige guides, artikler foruden oversigterne over både betalte og gratis baby startpakker.

I forhold til de gratis, er kan det anbefales, i stedet for at gå efter én startpakke, at du vælger forskellige. Bleer er ikke bare bleer, og derfor kan det være godt, at prøve forskellige af. Det samme gælder med de mange andre ting der findes i startpakkerne. Derfor kan vi ikke give dig en specifik pakke, som er den rigtige – formentlig ville den rigtige for en baby, ikke være den rette for en anden.