Blog

Derfor skal du vælge akrylgarn

Dette indhold er sponsoreret.

Det er mere oppe i tiden at strikke, end det har været i mange år. Derfor er garn og forskellige garntyper også kommet på manges læber, og i denne artikel kan du læse lidt mere om alle de gode ting ved én af de garntyper, der vælges af rigtig mange til at strikke i, nemlig akrylgarn.

Akrylgarn er et garn, der fremstilles kunstigt. Det vil sige, at det altså ikke er lavet af uld eller andre naturlige fibre, ligesom mange andre garntyper, man kender, er. Akrylgarn er fremstillet af de såkaldte polymer, der er syntetiske fibre. Disse fibre bliver delt meget fint og derefter spundet til akrylgarn.

Herunder kan du læse fem gode grunde til, hvorfor akrylgarn er et rigtig godt garn at strikke i.

Akrylgarn har en lang løbelængde

Fordi akrylgarnet fremstilles af syntetiske fibre, har det også ofte en markant længere løbelængde – det vil sige, at der er mere længde i én garnnøgle – end de naturlige garntyper i samme tykkelse. Du kan altså tit få mere garn for pengene, hvis du vælger at strikke i akrylgarn, da det tit vil være et billigere alternativ end for eksempel rent uldgarn.

Akrylgarn kan bruges til mange forskellige projekter

Akrylgarn er et meget taknemmeligt garn at arbejde med, og derfor egner det sig også til brug for mange forskellige slags strikke- og hækleprojekter. Du kan eksempelvis bruge garnet til alt fra trøjer, hatte, strømper og til tæpper og pudebetræk.

Akrylgarn er farveægte

Akrylgarn kommer i et væld af indfarvninger, og det er derfor ofte let at finde lige præcis den farve og nuance, som du kunne tænke dig til dit strikke- eller hækleprojekt. At garnet er farveægte betyder, at det ikke smitter så meget af, når det vaskes. Det er igen, fordi akrylgarnet er lavet af syntetiske fibre, der bedre kan holde på farven.

Akrylgarn er godt begyndergarn

Det taknemmelige akrylgarn bliver af rigtig mange strikkere beskrevet som det perfekte begyndergarn. Det er nemlig utrolig nemt at arbejde med, da det ikke strækker sig så meget på pindene. Derudover er det også et billigt sted at starte, når man skal købe garn til projekter, man ikke har givet sig i kast med før – det kan være en god måde ikke at brænde for mange penge af på, på for eksempel en trøje, hvis man aldrig har strikket én før og lige skal øve sig.

Akrylgarn er slidstærkt og allergivenligt

Akrylgarnet roses af mange for at være særdeles slidstærkt, varmende og at kunne holde i brug i mange år. Så hvis du strikker tøj eller andre brugsgenstande af akrylgarn, kan du blive ved med at bruge de hjemmelavede sager i lang tid. Derudover er akrylgarnet også allergivenligt. Det sker desværre, at nogle udvikler allergier over for de naturlige fibre i eksempelvis uldgarn, og det er altså en gene, man er sparet for, hvis man i stedet for strikker i disse syntetiske fibre.