Blog

Hvorfor du skal vælge miljøvenligt og økologisk engangsservice

Snart går vi mod foråret og sommerens mange fester. Der er fødselsdage, konfirmationer og måske et bryllup eller to. Ønsker du en fest med masser af personlighed, men knap så meget opvask, er engangsservice måske noget for dig.

Der er sket meget i udviklingen af engangsservice. Hvor det engang var ren plastic, findes det i dag i mange forskellige udgaver. Heriblandt kan du også sagtens finde papkrus, der er miljøvenligt og økologisk. En masse skrald fra sommerens fester, er jo ikke godt for vores klode, men ved at investere i det rigtige engangsservice, kan du med god samvittighed holde en brag af en fest.

Samtidig kan engangsservice også bruges af dig, der har en virksomhed, restaurant eller cateringfirma, som også leder efter smarte løsninger på servicefronten.

Vi har her samlet de bedste tips og ting du skal vide, når du vælger dine miljøvenlige papkrus og andet engangsservice.

Det skal du være opmærksom på, når du vælger engangsservice

Når du søger efter noget ordentligt engangsservice, er der nogle forskellige ting, du skal være opmærksom på. Engangsservice har f.eks. forskellig ’holdbarhed’ i løbet af en dag eller aften. Nogle krus og kopper kan faktisk holde til op til flere brug. Andre er kun egnet til engangsbrug, men kan til gengæld holde en hel dag.

Afhængigt af dit behov, kan du undersøge, hvor lang tid, engangsservicen er ment til. Papkrus to go, papbæger osv. er ment til engangsbrug, men plastkopper og vinglas ofte kan renses og bruges igen.

Samtidig er det vigtigt at have for øje, hvad papkrusene skal indeholde. Skal kopperne være til varm væske som kaffe eller the, kræver det, at krusene er egnede til det. Nogle engangskopper og papkrus kan faktisk holde ganske pænt på varmen.

Er det derimod en kold omgang saftevand eller sodavand, der skal i koppen, er det nogle andre kopper, du skal se på. Eller måske et glas koldt hvidvin, der gerne må se elegant ud og være lækkert koldt.

Papkrus med personlighed

Selvfølgelig betyder anledning og behov en del for, hvilke krus og kopper, som du skal købe. Borddækning betyder meget, hvis du holder en fest. Det skal være smukt og passe til det tema, du har planlagt.

Måske tænker du, at ved at vælge engangsservice, kan du kun få nogle kopper i kedelige farver og ufleksible faconer. Men faktisk findes der meget engangsservice i mange forskellige udformninger og farver. Skal du holde en temafest er det helt sikkert muligt at finde service, der passer til borddækningen. Eller ønsker du et vinglas i stedet for et papkrus, så findes det altså også.

For mange er det vigtigt, at det engangsservice, vi gør brug af, er miljøvenlig og økologisk. Hvis det også er noget, der står dit hjerte nært, så er det muligt at finde papkrus, der samtidig ikke er skadeligt for miljøet.

Der findes en del engangsservice, der er kompostbart eller måske ovenikøbet kan genanvendes. Nogle kopper er også lavet således, at der i produktionen er sparet på pap og papir, så klodens ressourcer bliver passer på.

Med disse tiltag og overvejelser kan du finde det engangsservice, der er perfekte til din fest, firmaudflugt eller virksomhed, så du med god samvittighed kan drikke både koldt og varmt af dit papkrus.