Blog

Hvad bruger man kryptovaluta til?

De fleste, som ikke har levet under en sten de sidste 10 år, har sikkert hørt om ordet kryptovaluta. Men på trods af at mange sikkert, har hørt om bl.a. Bitcoin og Ethereum, er det nok de færreste, som kan forklare hvad det i realiteten er.

Men det kan altså være en god idé at sætte sig ind i hvordan det fungerer, da populariteten er stødt stigende over de sidste mange år.

Hvad er det, og hvad kan man bruge det til?

Kort fortalt, er kryptovaluta en krypteret valuta. Heraf navnet. Det hele foregår online, så du kan altså heller ikke gå ned i banken og hæve det til kontanter. I stedet har man en online bankbog, kaldt en wallet. Derudover kan bankerne ikke se hvad du bruger det på, i og med det er en krypteret valuta som tidligere nævnt. Det betyder, at når man handler med det, så kan det ikke spores nogle steder.

I Danmark er der stadig et begrænset udbud af forhandlere, der modtager betaling på denne måde, men det er stødt stigende. Takeaway siden Hungry.dk, er en af de sider som godtager denne betalingsform. Men man vil nok ikke kunne gå ned og købe en bakke æg i den lokale brugsforening endnu.

Kryptovaluta bliver mere og mere populært

Bitcoin var en af de første af disse, som fik en masse omtale. Det gjorde den i sin tid, fordi prisen på Bitcoin steg enormt meget. Det gjorde så, at nogle mennesker, der tidligere havde investeret i det, tjente en masse penge og på den måde begyndte populariteten.

I dag fortsætter populariteten på kryptovaluta at stige. Det gør den, dels fordi at nogle folk gerne vil tjene hurtige og nemme penge, men også fordi at flere og flere steder begynder at acceptere det som betalingsmiddel. Som før nævnt kan man nu købe mad online, og betalingsgiganten Paypal, har også taget det til sig.

Den stigende popularitet, er også en god grund til at komme i gang nu. Valutaernes værdi, er nemlig fastsat ud fra udbud og efterspørgsel. Det betyder med andre ord, at jo mere populære de bliver, jo svære og dyrere bliver de at få fat på.

Det er nemt at komme i gang

Det hele kan hurtigt komme til at lyde meget teknisk, og så kan man hurtigt blive skræmt væk af den årsag. Det er der ingen grund til, for det har aldrig været nemmere at investere og handle med kryptovaluta, end det er nu.

Online platforme, som fx eToro, gør det utroligt let og tilgængeligt. Alt man skal gøre er at gå online, og investere.

Hvis man så gerne vil bruge noget af det igen, er det ikke sværere end at man kan bruge Paypal.

Alt i alt må man blot konkludere, at det aldrig har været lettere, end det er nu, at komme i besiddelse af moderne online valutaer.