Blog

Har du styr på dine skålesang 5 råd

Jeg tror vi kender det alle sammen, den med ”vi drikker med vores venner, og dem som vi kender og dem”… ja jeg behøver næppe skrive mere så kan du sangen.

Denne type sang hedder en skålesang og vi kender dem alle fra vores 80-års fødselsdage hos moster ole, eller vi kender ”haps haps haps” sangen til vores årlige julefrokost med firmaet.

Skålesange er et festlige indslag som letter stemningen med sang, det er noget som kvikker op i folk og det giver en mulighed for at rejse sig og skåle.

Overvejer at du tager blandet fra mund, rejse dig op og holde en skål efterfulgt af en skålesang er her hvad du skal være opmærksom på.

5 ting du skal gøre ved en skålesang

  1. En skåle sang er kort – så derfor hold den på maksimum et vers og sørg for det er en sang alle kender, eller maksimum de fleste i selskabet
  2. Overvej om dette selskab du er til, er det rigtige at holde en skålesang i? – Det er ikke alle steder og begivenheder der passer til at holde en skålesang så overvej hvem du er sammen med og hvad er stemningen
  3. Inden selve skålesangen skal du holde en lille tale, det kunne f.eks. være at takke værterne for den gode mad.
  4. Husk at få opmærksomheden fra de andre deltagere inden du begynder, dette kan f.eks. ske ved at du slår på siden af et glas og rejser dig op.
  5. Hav noget i glasset, en skålesang er altid med en ”skåål” til sidst så sørg for du har noget i glasset du kan skåle med.

3 ting du ikke skal gøre ved en skålesang.

 

  1. Lad være med at holde en skålesang hvis situationen ikke er det til. Det ville f.eks. være upassende at holde en skålesang til en begravelse, det vil næppe falde i god jord.
  2. Brug en skålesang folk kender, dvs. du rejser dig ikke op, holder din skål og så forventer folk kan synge med på din hjemmelavet skålesang ingen kender udover dig og dine venner. Hold de interne skålesange, interne.
  3. Talen før din skålesang skal være en Skål og ikke en tale. Hold det kort, helst under 1 minut, der er nemlig forskel på en tale og en skål.

Det er altså ikke helt nemt at holde en skål, efterfulgt af en sang, men hvis du vil dykke lidt længere ned i emnet kan du læse en dine artikel om skålesange her på almandak.dk

Jeg har selv brugt denne side fordi jeg var i tvivl om hvad og hvordan man holdt en skålesang, jeg ville jo nødig blive til grin til moster Ejners 60-års fødselsdag. Brug de 6 minutter guiden tager og jeg er sikker på du er klædt perfekt på til du skal til din næste store fest.