Blog

Mangler du et smart, hæklet og håndlavet tørklæde, så læs med her

Dette indhold er sponsoreret.

Du går måske og drømmer om et smukt halstørklæde, en smart taske eller en unik tøjdukke hæklet og syet af eksperter? I så fald er det Sophie Digard, du skal vælge. Sophie Digard er en parisisk strikketøjsdesigner, som samtidig er ekspert i at farve sine kreationer på helt specifikke og unikke måder. Derfor kan kreationer fra dette brand ikke rigtigt kaldes for produkter, men derimod kunstværker. Det er simpelthen kunst, du får, og ikke blot et stykke tøj eller tilbehør.

Hvad er Sophie Digard

Sophie Digard er et tekstilfirma opkaldt efter grundlæggeren. Hun startede sin forretning i 1999 og er i dag en af de mest eftertragtede designere af forskellige tekstilvarer, som anses for at være meget eksklusive. Prisen er derefter, men det er det hele værd, når man tager med i overvejelserne, hvordan varerne er produceret. Mere om dette senere. Sophie Digard får fibre leveret fra Frankrig til sin fabrik i Madagaskar efter skrappe krav, når det kommer til farve og produktion. Her bliver disse fibre hæklet, strikket og broderet ved håndkraft af dygtige kvinder, hvorefter de ender som helt særlige kunstværker. Hvert produkt tager op til omkring tre til fire uger at fremstille, og der er fokus på bæredygtige principper hele vejen igennem produktionen.

Sophie Digard har hundredvis af forskellige design, og farvepaletten er altid noget helt særligt grundet sans for indfarvning og detaljer. Ved indfarvningen anvendes der udelukkende plantebaserede ingredienser. Sophie Digard laver forskellige former for håndlavede tekstiler i allerhøjeste kvalitet og er frontløber, når det kommer til at forene design, holdbarhed, bæredygtighed og kvalitet.

Sophie Digard – et bæredygtigt brand

Fordi der er så stort et fokus på, at produktionen af kunstværker skal være så bæredygtig som muligt, må man tage hatten af for Sophie Digard, når det kommer til netop dette. Samtidig har firmaet også påtaget sig et stort socialt ansvar, da det forlyder, at Sophie Digard har ansat omkring 100 lokale kvinder på Madagaskar til at skabe hendes unikke kreationer og tekstile kunstværker. Disse kvinder får en ordentlig løn og er altså ikke underbetalte, som man kender det fra for eksempel sweatshops. Med den lange produktionstid, de ordentlige arbejdsforhold og det faktum, at hver kreation ender som et decideret kunstværk, kan det nok ikke komme som nogen overraskelse, at Sophie Digards priser ligger i den dyre end. Men det, du køber, er mere end blot et tørklæde, som er det, Sophie Digard laver mest af. Det er også en kreation, der er blevet kræset for.

Hvis du vil skille dig ud fra mængden og bære smukke mønstre og farver, så skal du vælge et produkt (eller skal man snarere sige et kunstværk) fra Sophie Digard.