Blog

Kommunikation med og til kvinder

Hvis der er noget, der kommer fokus på i 2021, må det siges at være kommunikation.

 

Det spiller en stor rolle for alle – både private og virksomheder. Vi kommunikerer alle med hinanden hver eneste dag, om det så er ansigt til ansigt, online eller perifert via reklamer og markedsføring. Og især de sociale medier har været med til at sætte fokus på kommunikation i de sidste par år.

Vi skal blive bedre til at tale med hinanden

Der er ingen tvivl om, at vi som privatpersoner i 2021 skal blive bedre til at tale med hinanden. Vi har en voksende tendens af ensomhed her i landet, blandet med mange unge mennesker, der lider af angst og sociale udfordringer, hvilket bare gør det endnu mere vigtigt, at vi som samfund bliver bedre til at tale med hinanden.

 

Derudover skal vi naturligvis også blive bedre til at tale pænere til hinanden, da det tilsyneladende ikke er alle, der har forstået det. Det er i hvert fald ikke alle, der kan finde ud af kommunikere med andre på en pæn og sober måde.

Kommunikation på de sociale medier

Og sidstnævnte problem er især en udfordring på de sociale medier, hvor det igen i 2021 har vist sig at være en udfordring at holde den pæne tone. Det flyver rundt med ukvemsord, trusler og det, der er endnu værre, alt imens folk gemmer sig hjemme bag en skærm og måske ikke mener alt det, de egentlig får skrevet på de sociale medier.

 

Flere medier har i starten af 2021 har fokus på, hvordan vi opfører os på de sociale medier, bl.a. med baggrund i deltagere fra Melodi Grand Prix 2021 og Xfactor 2021, der bestemt står for skud for både trusler og tilsvininger fra personer på nettet. Og det er noget, vi som samfund står til ansvar for.

God kommunikation gør det nemmere at drive forretning

Men det er ikke kun som privatpersoner, at kommunikation er vigtigt. Også i forretningslivet er det vigtigt at have styr på kommunikationen, hvis du gerne vil have succes med dine projekter.

 

Det er især en vigtig evne at være god til, hvis du gerne vil have succes med din markedsføring, da meget markedsføring i bund og grund handler om kommunikation af enten tilbud eller produkter til potentielle kunder. Og har du ikke styr på kommunikationen, får du ikke succes med dine kampagner.

Strategisk kommunikation kan give PR-fordele

Kommunikation fylder meget i mange brancher. Det er blandt andet også en af grundene til, at vi ser politikere og politiske partier have spindoktorer på lønningslisten, fordi det bestemt ikke er ligegyldigt, hvordan de kommunikerer deres budskaber og politik.

 

At have en dygtig kommunikationsmedarbejder ansat kan være guld værd, hvis du har budskaber, markedsføring, politik eller produkter, der skal sælges. Det kan også gøre det meget nemmere at få positiv PR-omtale i pressen, hvilket jo også er vigtigt for rigtig mange – både inden for det politiske liv, men også i erhvervslivet. Så der er ingen tvivl om, at kommunikation fortsat vil være utrolig vigtigt for os i 2021.