Blog

Graviditetssmerter kan behandles med massage

Som gravid bliver kroppen nemt udfordret i takt med at maven vokser og der sker mange andre fysiske og mentale forandringer. Disse udfordringer bliver ofte til smerter, især på grund af den ekstra vægt der bæres rundt på, hvilket kan være meget generende. Disse gener kan dog behandles med såkaldt graviditetsmassage.

 

Hvad er graviditetsmassage?

Graviditetsmassage er kort fortalt en massageform der er specialiseret til gravide kvinder. Selve massageformen giver både afslapning, lindring og velvære, hvilket kan føles som en stor befrielse under en graviditet.

Fokus for behandlingsformen er udover velvære og afslapning, oftest fokuseret på konkrete smerter. Mange gravide kvinder oplever gener som lændesmerter, ømme ben og fødder, spændinger, ondt i ryggen og overkroppen, samt problemer med deres iskias. Det er her at en graviditetsmassage kan være behjælpelig og udover lindring af smerter, også give velvære for både den gravide og barnet inde i maven.

 

Gravidmassage kan være med til at sikre en optimal graviditet, da den giver en lang række fordele som du kan læse længere nede. Massage er ofte en god prioritering, hvis man ønsker en så god graviditet som muligt.

 

Hvordan foregår graviditetsmassage?

Som gravid med en voksende mave kan det være udfordrende at blot ligge på en massagebriks. Derfor er graviditetsmassage særligt tilpasset gravide, og det er rammerne også. Først og fremmest er der fokus på at skabe trygge og rolige rammer, men der bruges oftest også en graviditetspudde, så massagen også kan foregå liggende på maven. Ellers sker massagen ofte i sideleje eller på ryggen – det afhænger af den enkeltes behov Selve behandlingsformen er hos mange massageklinikker udviklet i dialog med jordemødre for at sikre de mest forsvarlige rammer for behandlingen. Det giver ligeledes tryghed for en god massagebehandling.

 

Selve massagen er en blid form for massage, der tager nænsomt hensyn til de mange fysiske og psykiske behov. Som gravid kan man få gravidmassage igennem hele graviditeten.

 

Fordele ved gravidmassage

Massage til gravide har mange fordele. Udover at hjælpe på konkrete smerter og problematikker, kan det hjælpe på hævede fødder og hænder, forbedre blodgennemstrømningen, give afslapning og velvære, afstresse og sågar hjælpe oxytocinproduktionen i den sidste del af graviditeten hvilket er fødselsforberedende.

Mange gravide fortæller ofte at de sover bedre hvis de går regelmæssigt til gravidmassage. Dette skyldes sandsynligvis at massageformen hjælper effektivt på at sænke stressniveauet og giver ro i både krop og sind, hvilket er meget vigtigt for både mor og barn, for at sikre en god graviditet.

 

Massage til gravide i Lyngby

Gravidmassage findes mange steder i landet, men et af de bedste steder er hos Helse- & Idrætsklinikken i Lyngby. Med fokus på høj faglighed, løsningsorienterede behandlinger og velvære er de et oplagt valg når man søger gravidmassage i Lyngby.