Blog

Upcycling af min lampe

Vi har arvet utroligt mange fine vintagelamper fra min farmor, men de passer simpelthen ikke ind i vores stil. Mange af dem er i kraftige rød/orange nuancer og nogle af dem er malet i mørke farver som grå og sort. De har ligget på loftet længe, men nu har vi endelig fundet noget at bruge nogle af dem til. Vi har været i fuld sving med at upcycle dem, så de passer ind i vores hjem. Det har været en længere proces, men nu er de blevet så fine.

Vi fik faktisk inspirationen fra min veninde, som havde været på genbrugsrov og fundet en masse lækre, gamle ting, som hun havde fået passet ind i sit hjem. Det har givet os blod på tanden til at få ryddet ud i loftet og give nyt liv til nogle af vores gamle diamanter. Herunder har jeg givet en kort gennemgang af, hvordan vi har gjort det.

Skille lampen ad

Først skulle lamperne skilles ad. Jeg ved ikke, hvorfor jeg havde forestillet mig, at det skulle være et større problem, men det var det slet ikke. Vi skilte lamperne ad på få minutter, og det var egentlig også muligt at gøre uden at ridse dem.

Nedslibning

Først gik vi i gang med at slibe. Egentlig troede vi til at begynde med, at det var al malingen, der skulle af lamperne førend, at man kunne male og grunde dem. Det var dog slet ikke tilfældet. Man sliber for at fjerne små ujævnheder og ridser, som ofte ikke kan ses med det blotte øje. Det giver en dejlig glat overflade. For ikke at ridse lampen, så brugte vi sandpapir med korn 1200. Det er det fineste, som kan få i byggemarkeder som Stark og lignende.

Grunder

Vi blev rådet til at bruge en grunder, som giver det bedste udgangspunkt for at male lamperne, så farverne står klarest frem. Vi købte en billig én i Stark for at spare flest penge. Den var hvid og var med til at dække de tidligere meget fremtrædende farver.

Maling

Vi brugte metalmaling i flotte pastelfarver. Det tog ingen tid med spraydåserne, og resultatet blev meget flot og uden ridser eller andet. Det er helt sikkert en metode, som vi også vil overveje til stoleben og lignende.

Samling

Undervejs, mens vi skilte lampen ad, tog vi billeder, så den var nem at sætte sammen igen. Så var det bare at hænge op, og nu hænger de alle og pryder.