Blog

Tag på tur i en minibus – her er tiden jeres egen

En minibus er på mange måder det perfekte transportmiddel til weekend- eller endagsture. Det samme gælder transport i hverdagen af mindre grupper over både kortere og længere distancer. 

Skal du snart på tur med familien, nogle gode venner, golfklubben, sangkoret eller en forening? Måske har I snakket lidt løst om at lave en fælles udflugt, enten en enkelt dag eller måske en hel weekend, om endelig at se de sønderjyske diger? Eller måske besøge julemarkedet på Børglum Kloster? Eller noget helt tredje. 

Det kan også være, I er en gruppe ældre borgere, som ikke længere selv kører bil, men I kunne stadig godt tænke jer at se en bestemt seværdighed og blive kørt sikkert og behageligt derhen. Det kunne også være til fx en koncert eller teateroplevelser i Danmark eller i et af vores nabolande. 

Uanset hvad man har af planer, så er en minibus det oplagte valg, hvis man er en mindre gruppe på maksimalt 8 personer. Og der er utrolig mange fordele ved at leje minibus:

Først og fremmest er tiden jeres egen i minibussen. I bestemmer, hvor og hvornår bussen kører og vender tilbage, og man kan selv designe turen og planlægge et eller flere stop undervejs. På den måde får man præcis den tur, man ønsker sig. Måltider undervejs eller andre spontane ideer kan let tilpasses, når man er en mindre gruppe, så fleksibiliteten er på alle måder i top. Forestil jer, at I efter et par timers køretur holder ind ved en hyggelig kro, hvor en god frokost venter på jer, inden turen går videre til den endelige destination. 

En anden god pointe er, at minibussen er mere hyggelig end et større transportmiddel. Fællesskabsfølelsen og hyggen starter allerede, når gruppen mødes og tager plads i minibussen. Man er jo ikke flere, end at folk kan få talt sammen på kryds og tværs. Og i en minibus er man fri for ansvaret for kørslen og kan bruge transporttiden til noget sjovere. En rigtig hyggelig ide er at lave en lille quiz eller leg undervejs, evt. om det I er på vej for at opleve, så det kan handle om alt fra juletraditioner til sjove facts. 

Sidst med ikke mindst er minibussen i mange tilfælde et mere bæredygtigt valg, især hvis alternativet er, at alle kører i egne biler. 

Skal det være ekstra bekvemt, kan man leje minibus hos et professionelt busselskab. Ved leje af minibus gennem VIKINGBUS får I mange fordele, for busserne opfylder både de danske regler og EU’s krav til blandt andet miljø og sikkerhed, og derfor kan de også benyttes til udlandsture. Desuden kan minibusserne indrettes efter individuelle behov, og man får høj komfort og lækkert udstyr generelt. Som prikken over i’et sørger en professionel chauffør for, at I kommer godt afsted og godt hjem igen.