Blog

Som kvinde er motion vigtig for mig og ravjagt ramte mig i hjertet

Som kvinde er motion vigtig for mig og ravjagt ramte mig i hjertet

Som kvinde er det vigtigt at holde sig sund og rask og der er mange ting der spiller ind her. Jeg løber ofte og nyder også meget at svømme, og der skal ikke herske tvivl om at motion er en vigtig faktor for at holde sig sund. Men man må ikke glemme, at det ikke kun er kroppen der skal holdes sund, men det er også vigtigt, at man sørger for at man har det godt i sit indre. Der er mange måder man kan få et roligt sind på, nogen mediterer, andre dyrker yoga og andre igen har andre løsninger.

Den måde jeg som kvinde får mest ro på er ved at gå på lange ravjagte på stranden. For mit vedkommende er der ikke noget, der giver mig mere ro end at mærke det lunkne sand under mine fødder, mens aftensolen varmer mit ansigt og havet fylder mine ører med bølgens velkendte lyd når den slår ned mod stranden og køler mine fødder, idet jeg træder ud i vandet med mine bare tæer. Selvom man ikke altid finder rav, så er det jagten, der er det afstressende ved processen.

Sådan opdagede jeg ravjagt

Jeg blev første gang introduceret til ravjagt gennem en ven, som jeg spadserede en tur med langs stranden en dag. Min veninde gik og kiggede ned mens vi gik og snakkede, mens hun gik med en lygte i hånden. Efter en tids snak, begyndte hun lyse omkring sig med en stærkt violet lys. Her forklarede hun mig, at det var en ny lygte speciel til ravjagt, der gør det nemmere at finde rav. Herefter brugte vi flere timer på at gå op og ned af stranden og lede efter rav. Siden den dag har jeg været bidt af ravjagt og har aldrig følt mig mindre stresset. Til at starte med kiggede jeg bare efter rav med det blotte øje, men efter nogle måneders jagt brugte jeg en af de nye Bright Power ravlygter, som min veninde havde anbefalet mig.

Hvorfor gå på ravjagt?

Som tidligere nævnt, så tager man ikke på ravjagt for at finde mest muligt rav, for det er ikke det det handler om. Det handler om at afstresse ved at opleve stranden og holde hjernen aktiv imens, hvilket man gør ved at kigge efter ravet i sandet. Det er naturligvis ikke nødvendigt at bruge en ravlygte, men hvis man bliver bidt af jagten kan det være et sjovt ekstra redskab der kan gøre jagten en smule sjovere, man skal dog altid huske at det aldrig må blive en pligt, men det skal være noget, du gør, fordi du synes, det er afstressende og sjovt. Så hvis du prøver at holde dig sund og rask, så er det vigtigt, at du ikke kun spiser sundt og dyrker massere af motion. Disse ting er naturligvis også vigtige, men det er mindst lige så vigtigt, at man sørger for at have det godt mentalt, og selvom det kan virke som en lille ting, så kan ravjagt hjælpe dig på vej mod et sundere sind.