Blog

Skal du bygge nyt? Overvej at bygge et vinkelhus

Står du og skal bygge nyt hus, så findes der mange forskellige slags hustyper, som man skal vælge i mellem før de første mursten kan lægges. Specielt et vinkelhus er meget populært, da det er en hustype, som er velegnet til stort set alle byggegrunde.

Det er altid nemt at genkende et vinkelhus. Huset er bygget op med to rektangler, som er sat sammen og skaber en naturlig vinkel. Derfor hedder hustypen et vinkelhus. Med denne hustype bliver der automatisk lagt op til, at der skal være en stor terrasse i vinklen på huset. Det er en fantastisk mulighed med terrassen, da huset også kan fungere til at skabe læ. En anden stor fordel ved at bygge et vinkelhus er, at huset kan placeres således, det bliver muligt at nyde både morgen- og aftensolen.

Tænk klimavenligt

Når du bygger et vinkelhus med Klimahuse får du en samlet lavenergiløsning, så der i fremtiden kan spares penge på el. Huset er bl.a. opvarmet og ventileret gennem et mekanisk ventilationsanlæg med kølefunktion, hvis strømkilde er fra solceller. Det er en af de mange fordele, som Klimahuse tilbyder. Faktisk tilbyder de kvalitetsløsninger for 300.000 kr. inkluderet i prisen.

Indretningsmulighederne i et vinkelhus er uendelige

Bygger du et nyt vinkelhus, så skal det være fordi du værdsætter store udendørsarealer, og gerne vil have en terrasse, som spiller en stor rolle i forhold til opholdssteder. Denne type hus skaber nemlig en natur vinkel til en stor terrasse i læ, hvor solen kan nydes og hvor der kan spises aftensmad m.m. med familien.

Et vinkelhus giver også generelt store og lyse fællesarealer, hvor store flotte vinduer virkelig gør sit arbejde. Indretningen i fællesarealerne skal der også gøres overvejelser omkring, da stuen kan placeres som en selvstændig afdeling i huset, men også kan integreres direkte sammen med et køkken-alrum. Mulighederne er rigtig mange i et vinkelhus.

Hvor kan et vinkelhus placeres?

En af de helt store fordele ved præcis denne hustype er, at det er muligt at placere et vinkelhus på næsten alle byggegrunde. Men har du haft et godt øje til en smal, lang grund, så er det her særligt oplagt at placere et vinkelhus. På grund af strukturen i et vinkelhus går du ikke på kompromis med hverken haven eller terrassen på en lang smal grund, da vinkelhuset benytter pladsen helt optimalt.