Blog

Rød Vægmaling

Leder du efter rød vægmaling? Vi har samlet tidens smukkeste røde farver, som du kan se her.

Kærlighed og romantik. Den klare røde farve sender straks tankerne hen på dramatik, passion og kærlighed. Farven er forbundet med et væld af forskellige følelser, men betragtes som farven på liv og evighed.

For mange vil den røde tone være for voldsom at male et helt rum med, men et par enkelte detaljer i den klare postkasserøde nuance, kan give et helt særlig look. Prøv vores røde maling, umættede Ruby Red, en mørk rustrød nuance som skaber både hygge og eksklusivitet!

Rød maling er mere end bare en klassisk postkasserød farve, den spænder vidt fra en dyb terrakotta rødbrun og over i de lysere røde farver. Rød maling kan skabe en lækker og varm stemning i det rum du vælger at male. De klare røde farver kan opfattes meget kraftfulde og intense, men som en kontrastfarve kan det skabe noget helt særlig i din indretning. Rød vægmaling fås også i en masse bløde røde toner.

Har du et rum hvor der primært kommer lys fra nord, er rød maling en god måde at få rummet til at fremstå varmere på.

Rød er nogle gange en farve, der kan være lidt skræmmende, når det kommer til indretnings- og indretningsvalg, da det har en sammenhæng med at være for aggressiv eller for stimulerende. Men hvis du anvender de røde farver på den rette måde, kan du sagtens skabe et smukt interiør, med røde farver. 

Indretningseksperter anbefaler at bruge dybe røde farver i rum, hvor folk samles, som en spisestue eller køkken, på grund af farvens høje energiniveau.

Røde farver i stuen

Rød maling er en slående mulighed for alle slags rum, og meget mere alsidig, end du måske tror. Vores nuancer af rød maling går fra humørfyldt bordeaux til blød terracotta, intens lys rød til næsten orange, hvilket skaber masser af smukke muligheder for stuer, spisestuer, entreer og meget mere.

En rød stue vil virke levende og fuld af liv, og som et kraftfuldt statement, uden at overdominere dit interiør. En stue i grå og røde farver går aldrig af mode, mens en rød og sort stue kombinerer drama og hygge på lige fod. Uanset om det er blokrøde vægge i din stue eller slående accenter du er på udkig efter, kan du med garanti finde det her!

Styrken ved rød maling ligger i dens uventede variation. En lys rød farve kan tilføje drama og en opmærksomhedsskabende effekt til et værelse, perfekt til entre, underholdende rum eller ethvert rum, der kunne gøre med lidt ekstra wow-faktor. Til rum, der typisk bruges mere om aftenen, inklusive stuer og soveværelser – ja, et rødt soveværelse kan være afslappende! – her vil en dyb rød farve vil skabe en luksuriøs atmosfære, mens en blød terracotta vil føles ubesværet tilbagelænet.

Uanset om det er karminrød, postkasserød eller en tredje nuance, kan knaldrød maling skabe dramatiske rum helt alene. Hvis du føler dig modig, kan du gå endnu mere op i kontrasterende finish. Overvej at male dine trædetaljer i en højglans rød maling – det får trædetaljerne til at poppe og skaber en ramme som samler rummet.

Rød maling

Hengivende røde farver skaber en dynamisk effekt, uanset om det er med en varm karminrød, bløde rosa og beige toner, eller nostalgiske pops af muntre farver. De klassiske røde nuancer symboliserer lidenskab, spænding og dramatik med et klassisk touch. Rød maling kan give et statement i store eller små doser, så gå helt ud med et helt rødt rum, eller nedton det og indfør røde accenter, måske i form af en væg eller malede møbler eller andre trædetaljer.

Sommerens nøglefarvetrends i 2024 inkluderer farven Red Baron som er både lækker, er behagelig og sjov. Det bekræfter værdien af levende, følelsesmæssigt omfavnende farver, der problemfrit skifter mellem den virkelige verden og den digitale verden. Red Baron er en smuk og dyb mørkerød maling, med kolde violette undertoner som giver den et touch af elegance

Denne dybe mineralske tone leder tankerne hen på det støvede og øde landskab på Mars og fanger ønsket om at udforske fjerntliggende terræner og planeter. Regal Red personificerer et skift mod ubalancerede farver, der føles spændende og fremadskuende. Regal Red er en eksklusiv mørkerød farve maling, der med sine kølige undertoner fremstår super sofistikeret.

En dramatisk og klar rød maling. Clarity Red vil tilføje et frisk pust i din indretning. Anvend den som accentfarve til et enkelt møbel eller mal en endevæg med farven for at skabe en fed og dramatisk effekt.

En smuk og dyb rød farve. Eternal Flame skaber et herskabeligt og dramatisk look.

Rødbrun maling

Hvis du leder efter vores røde farver for at skabe varme og indbydende rum, kan en rig terracottafarve være sagen. Røde jordfarver kan se næsten koralagtige ud i lysere lys og mere jordagtig i svagt lys, hvilket gør det til et dejligt valg til værelser, der bruges på alle tidspunkter af dagen. Ved at dele en lignende blanding af gule og røde pigmenter har de rustrøde en tilsvarende varmende følelse, men de er dybere i tonerne og skaber en mere traditionel effekt.

Crail er en rød nuance med grønne undertoner som gør den brunlig at se på. Er du på udkig efter en dæmpet rødbrun maling med varme undertoner, er denne vægfarve noget for dig!

En varm og mørk rødbrun nuance. De svenskrøde og bordeaux malinger kommer i et væld af forskellige nuancer. Burned blush har nogle skønne varme undertoner, som vil blive trukket frem af den gyldne aftensol.

En mørk, rødbrun og umættet nuance. Tuscan Red indeholder ikke ligeså mange pigmenter som de fleste andre bordeaux farvede malingstyper, hvilket giver den et ultramat og blødt udtryk og perfekt til en bordeaux farvet væg.

En mørk, rødbrun nuance. Sequia Dusk er en bordeaux farve maling som emmer af mystik.

En mørk og umættet, rødbrun nuance. Molasses er så mørk en farve, at den i det rette lys til se brun-lilla ud, hvilket skaber et smukt og eksklusivt look.

En brun orange umættet maling med varme rød-orange undertoner. Cheeky Rose er en smuk mørk beige farve, med varme røde og orange undertoner som vil blive fremhævet, af det naturlige lys i dit hjem.

Varme røde farver maling

Orange baseret røde er nogle af vores mest muntre nuancer – du kan ikke lade være med at smile, når du går ind i et værelse malet i disse farver.

Varm Rød maling er meget forskelligartet. Røde farver kan være modige, energiske og varme. De kræver din opmærksomhed og skriger selvtillid. De er stimulerende, spændende og vil forvandle ethvert rum til et centrum for liv og aktivitet. Oveni alt dette, føles dens subtile varme som et langt kram efter en hård dag.

Lovely Lush er en klar, rød og dramatisk farve, men en smule grønne undertoner som skaber varme. En mere klar, rød vægmaling er svær at finde.

En varm og dyb, rødbrun maling, med brændte orange undertoner. Sunset er en smuk terrakotta-orange maling som giver din væg et eksklusivt energiboost.

En dyb umættet rød farve maling. Vintage Berry har en fløjlsblød finish og skaber et retro udtryk med sine sarte røde undertoner.

Bordeaux farvet maling

Vores rige røde farver skaber indbydende rum, uanset om de bruges fra gulv til loft eller med mere måde. Er en rig bordeaux med en indlevet følelse, er en perfekt partner til klassiske neutraler i beige og grå. Føl dig ikke afskrækket af den dybe og røde farves rige intensitet – brug den i en palet med lav kontrast, så du skaber et monokromt tone-i-tone look.

En umættet vægmaling i rød med grønne undertoner som gør farven brunlig. Bittersweet Memories er en støvet rød maling, som skaber et fløjlsblødt udtryk da farven nærmest synes mørk rosa.

En oxid rød maling med lige store dele blå og grønne undertoner som gør at farven synes brun. Nogle vil kalde den en umættet svenskrød. Med Ruby Red som din røde vægfarve, skaber du et blødt og eksklusivt look.

En mørk og dyb rubin rød maling. Moroccan Ruby er en af vore bordeaux røde malinger, som er smuk både ude og inde!

Ægte svensk rød maling!  Swedish Red er en mørk rødbrun nuance, som vi kender fra den klassiske svensk-røde farve.

En dyb og mørk rødbrun nuance. Burning er en klassisk bordeaux vægmaling, uden at den bliver for mørkerød

Revival Red er en dyb og mørk oxid rød maling. Farvens undertoner er primært grønne hvilket vil få den til at fremstå varmere end en klassisk svenskrød eller bordeaux maling.

En mørk, rustrød maling. Bourbon Truffle er en sofistikeret, bordeaux rød farve vægmaling, med skønne varme undertoner.

Wild Cranberry er en bordeaux rød maling, der med sine varme undertoner skaber en smuk og moderne vinrød nuance. De grønne undertoner bevarer farvens naturlige islæt, og gør den derfor særdeles velegnet som komplementærfarve i en nordisk indretningsstil.

Mørkerød maling

Mørkerød maling vil bringe en sofistikeret følelse ind i dit hjem, især en bordeauxfarvet maling, som emmer af luksus og overdådighed – især i stuen. En mørk og dyb pink maling kan se næsten middelhavsagtig ud og virke forfriskende da den tilføjer en velkommen varme og bringer en feriestemning til dit hjem.

Maling i rød kommer i et væld af mørke og lyse nuancer. En mørkerød nuance som synes brun lilla. Painite består hovedsageligt af røde pigmenter, men da farven er umættet, får fraværet af pigmenter og lys den til at se næsten brun-lilla ud.

En sort rød maling som næsten synes brun. Cherokee Red er det perfekte mix af mørkerød og mørkebrun maling.

En mørk og umættet, rødbrun nuance. Pinecone path består hovedsageligt at røde undertoner, hvilket får den mørkebrune maling til at fremstå som eksklusiv og sofistikeret.

Strawberry kiss er en smuk, vinrød maling, de med sin intensitet vil skabe et lækkert og dramatisk indslag i enhver indretning.

Fremhæv din personlighed med Rød maling

Overvejer du at lege med en vild rød farve, eller måske har du mod på at eksperimentere med rød glimmermaling. Med glimmermaling kan du let skabe lidt ekstra attitude i din indretning. Blandt de 32 forskellige nuancer i vores Let’s Shine kollektion finder du den smukke dybe mørkerøde Prague med guldglimmer. Hos Gebenna fører vi også løst glimmer til maling, så du kan selv skabe din egen glimmermaling, med den farve vægmaling du ønsker!

Tip! Hvorfor ikke satse på et glitrende look i loftet som et kompliment til de røde vægge? Let’s Shine er perfekt til dette formål og forefindes i 26 forskellige nuancer – du skal dog være opmærksom på at loftet skal belyses, for at glimmereffekten kommer til sin ret.

Struktur og råhed med rød effektmaling

En af tidens absolut største trends er at male med rød eller terracottafarvet kalkmaling. Hos Gebenna har vi skabt en masse forskellige røde farvede kalkmalinger, så med garanti kan finde den nuance du går og drømmer om. 

Taktilitet er alfa omega når vi taler farvetrends for 2024. Primacol har skabt en række forskellige indfarvede spartelmasser som skaber netop dette på dine vægge, når du dekorerer dem. Med Primacol Kolorant kan du selv tone dem så du skaber præcis den røde farver du går og drømmer om.

Raffineret og Eksklusivt 

Du kan også overveje Moonlight Sølvbase med Bordeaux Decobase under, for at opnå en smuk og dekorativ væg med en tredimensionel skyggeeffekt. Vores Moonlight-produkter forefindes både i en guld- og i en sølvbase, så du styrer selv om du vil skabe et varmt eller køligt udtryk med farverne. Har du allerede en rød væg, men du synes at den trænger til lidt ekstra? Pift den op med vores glitterlak med enten sølv- eller guldpartikler i, og så har du skabt en glimmervæg på ingen tid!