Blog

Magnesiums mange vigtige funktioner

Du har garanteret hørt om magnesium før, men hvad er det egentlig, hvad er det godt for og hvordan dækker man det daglige magnesiumbehov? Det er ofte svært at holde styr på de mange forskellige vitaminer, mineraler og kosttilskud, men lige præcis magnesium er essentielt at have overblik over. Magnesium er nemlig et vigtigt mineral, der bidrager til mange af kroppens naturlige processer. Magnesium findes naturligt i menneskets knogler, muskler og andet blødt væv og optages blandt andet ved indtagelse af bestemt kost og med fordel også ved kosttilskud. Men hvad bidrager magnesium til og hvordan sørger man for at dække kroppens magnesiumbehov? 

 

Hvad er magnesium godt for? 

Magnesium er livsvigtigt for kroppen og har mange vigtige funktioner for kroppens virke og helbred. Magnesium bidrager blandt andet til vedligeholdelse af knogler og tænder samt normal funktion af både muskler, nervesystemet, hjerne og normal psykologisk funktion. Magnesium underbygger ydermere stofskifteprocessor og kan være yderst behjælpeligt mod kramper i benene samt kramper i læggene om natten. Magnesium indgår ydermere i immunforsvarets funktion, beroliger og forbedrer søvnkvaliteten samt afbalancerer det hormonelle system. Magnesium har derfor yderst mange funktioner både fysiologisk og psykologisk, hvorfor det er essentielt for både muskler og nervesystem, og det derfor er et yderst vigtigt mineral for kroppens normale funktion og velvære. Men hvordan dækker man det daglige magnesiumbehov? 

 

Hvordan dækker man det daglige magnesiumbehov?

Man kan af og til gå og føle sig træt og udmattet og dermed betvivle, om man nu får dækket kroppens behov for vitaminer og mineraler. Heldigvis kan du bidrage til kroppens lagring af vitaminer og mineraler, herunder magnesium, ved hjælp af den rette kost samt effektive kosttilskud. Magnesium optages naturligt gennem kost som grøntsager, fuldkornsprodukter og kød, hvorfor den danske gennemsnitskost ofte er tilstrækkelig til at dække det daglige magnesiumbehov. Dog kan du også sikre at dække dit daglige magnesiumbehov ved hjælp af effektive magnesiumkosttilskud. Kosttilskud af magnesium fås i mange varianter og endda både som tabletter, flydende kosttilskud og som olie, som kan masseres ind i huden på anspændte muskler for at lindre ved kramper og uro. Hvis du lider af uro i benene, et lavt energiniveau eller muskelkramper, bør du altså overveje om du er i magnesiumunderskud, og om du burde tage nogle kosttilskud til at reducere disse symptomer.