Blog

Hvilken cykel skal du vælge?

Hvis du er afhængig af at cykle hver dag på arbejde eller studie, så kræver det, du har en ordentlig cykel. Der findes mange forskellige cykler og de kommer i mange slags udgaver og designs. En cykel er for mange et nødvendigt transportmiddel, der bliver brugt hver dag. Derfor skal du ikke gå ned på, hvilken slags cykel du skal vælge. Du kan læse lidt om de forskellige slags cykler, der findes i denne artikel.

En damecykel

En damecykel er en gammeldags cykel, som man kvinder cyklede rundt på. Det er en meget høj og elegant cykel, hvor man sidder mere ret op end ved andre cykler. Det er en god cykel at have, hvis du skal bruge din cykel til studiet eller studiearbejdet. Hvis du bor i et område, hvor der ikke er så kuperet eller høje stigninger, så er det en oplagt cykel at vælge. Dog er der det minus ved en damecykel, at de fleste ikke har mere end 3 gear. Derfor kan den godt være besværlig at cykle på i længere tid.

En el-cykel

Hvis du f.eks. bor i en by som Aarhus, så er der mange stigninger og bakker, du skal cykle op ad hver dag til arbejde eller studie. Her kan en el-cykel blive din bedste ven. Vi har alle prøvet at blive overhalet af en el-cykel, og de er bare det hurtigere og nemme at komme frem til ens destination på. En-cykel er dog også det dyrere end en almindelig cykel. Dog er det en god investering, fordi du kan helt undvære offentlig transport med din el-cykel.

En mountainbike

Hvis du bor i et område med mange bakker, har du brug for en mountainbike. En mountainbike er designet til at klare vanskeligt terræn, og den har typisk mange gear at vælge imellem. På den måde kan du tilpasse cyklen til de forskellige typer terræn, du cykler i. En mountainbike er også en god træningscykel, da du kan finde flere steder i Danmark, hvor der er decideret mountainbikebaner. Hvis du elsker høj fart og at cykle, så er en mountainbike ideel for dig. Der er også mange, der bruger cyklen til deres daglige pendling på arbejde, fordi det ikke er så besværligt at cykle på en mountainbike som f.eks. en damecykel.

En bycykel

En bycykel er det perfekte valg for folk, der bor inde midt i byen. Det er en praktisk cykel, der er designet til at klare travle gader og trafik. Bycykler har typisk lidt flere gear end en damecykel, hvilket gør dem nemme at cykle på. De er også meget komfortable, så du kan nemt cykle lange distancer i byen med denne cykel. Du sidder dog lidt anderledes på en bycykel end en damecykel.