Blog

Guide: Storbyferie i Barcelona

Barcelona er en fantastisk by at besøge, og du vil helt sikkert ikke fortryde at rejse lige netop til Barcelona. Barcelona er skøn, og byder på en masse kulturelle seværdigheder, men der er også mulighed for at tage på stranden og nyde det altid milde vejr i Barcelona.

 

Vi har udarbejdet en guide til dig, som skal på storbyferie i Barcelona for første gang. Barcelona er helt fantastisk og unik, og byen skal simpelthen bare opleves.

 

Besøg Barcelona hele året rundt

 

Barcelona kan besøges hele året rundt, hvor der selvfølgelig er varmest i sommermånederne, men Barcelona er også helt klart et besøg værd i løbet af efteråret, vinteren og foråret. Helt ind til omkring december måned, er det faktisk muligt at gå rundt i t-shirt, da vejret generelt er mildt. Det kan også have sin fordel at tage til Barcelona i de lidt køligere måneder, da det ellers kan blive en varm fornøjelse i sommermånederne.

 

Man kan flyve direkte til Barcelona fra Københavns Lufthavn flere gange om ugen, og højst sandsynligt også flere gange om dagen. Flyvetiden er lige omkring to og en halv time, så det er altså til at have med at gøre, og derfor er Barcelona også en oplagt destination, hvis man ønsker at tage på en weekendtur.

 

Dette skal du opleve i Barcelona

 

Barcelona byder på et hav af seværdigheder, og der er nok at give sig til, hvis man ønsker at besøge Barcelona. Modernista-arkitekten Antoni Gaudí er en umulig kunstner at komme udenom, når du besøger Barcelona. Byen er i den grad præget af hans opfindsomme, farverige og finurlige bygninger, og det er et must at se nærmere på dem – især hvis man er kunstinteresseret.

 

Hvis du kun har tid til at besøge en enkelt bygning grundet tidspres, skal du vælge den ufærdige kirke, La Sagrada Familia, som simpelthen bare er et vidunder og en helt vildt fascinerende bygning.

 

Kirken er bygget op på en idé om en kreativ fortolkning af Bibelen i et sammenspænd af skulpturer og farver i alverdens nuancer. Det er umuligt ikke at blive imponeret, når man står midt i kirkerummets søjleskov eller bestiger et af tårnene og studerer alle de små symboler og detaljer, som kirken består af. Kirken er ikke færdig, men blev indviet i 2010, og forventes at stå færdig i 2032, som altså er 100 år efter at Gaudí gik bort. Gaudí er ydermere begravet inden i selve kirken.

 

Der er altså rigtig meget at opleve i Barcelona. Og forhåbentlig er du nu blevet inspireret til at tage til denne fantastiske, spanske storby, når turen skal gå til lidt varmere himmelstrøg.

 

En tur til Barcelona er i hvert fald ikke en storbyferie, som du vil fortryde.