Blog

Drømmehuset

Har du fundet drømmeboligen så er det bare med at se på dine muligheder for at få fingrene i denne bolig. Det kan for nogle være en lidt mere indviklet proces når der skal købes drømmebolig og især hvis man allerede sidder med et bo på hånden, der først skal sendes videre til nye ejermænd før at der er til udbetalingen på det nye hjem.

Vær beredt når drømmehuset dukker op

Når drømmeboligen dukker op og man bare kan mærke at det er det helt rigtige sted for fremtidens udskejelser, så kan det være en kæmpe udfordring hvis man allerede er ejermand af et andet hjem. Derfor er det meget godt at være på forkant med de ekstra småprocesser der ligger i den samlede handelsproces, så man ikke risikerer at måtte vente på at alt er klar til at man kan købe drømmehuset.

Det første du bør gøre med det samme at du begynder at virke nysgerrig på andre boliger på markedet er, at få lavet en gratis vurdering af dit hus. Du kan vælge at lade flere vurdere dit hus og til sidst stå med den bedste vurdering i hånden. Denne vurdering kan du bruge i forhold til banken, som der på baggrund af dette dokument fra ejendomsmægleren, vil kunne give dig et realistisk beløb som du kan søge efter en anden bolig for.

Banken vil kende til de beløb der er forbundet med en bolighandel

Når du har en god vurdering på et dokument, er det ikke bare 1 til 1 i forhold til hvad banken vil rådgive og tillade dig at se på af andre beløbsstørrelser. Der skal regnes andre udgifter med i det store regnestykke, som f.eks. skøde, tinglysning og andre ting der er nødvendige dele af hele handlen.

Der skal også regnes et estimat på ejendomsmæglerens salær, hvilket mange glemmer at have for øje og det kan derfor hurtigt ligne et helt andet beløb end hvad du havde forventet du ville kunne kigge på andre boliger for, hvis du troede at det ville være nogenlunde bytte, bytte, købmand.

Det har stor betydning for prisen på en bolig, hvor boligen ligger placeret henne og selvfølgelig også i hvilken stand huset er. Finder du et nybygget hus omkring København, vil du ikke komme langt med et salg af et gammelt hus på f.eks. Lolland der ikke har set dagens lys af en form for renovering eller anden forbedring af boligen. Det kan her være en god idé at have sparet lidt ekstra op, så du har pengene selv hvis banken ikke vil hjælpe med den sidste forskel.