Blog

Det lykkedes mig at lære at løbe! Sådan lærte jeg at løbe 5 km på 8 uger uden at miste motivationen

Jeg har aldrig været en stor fan af at løbe. Faktisk har jeg tilbragt mange år på at undgå det, men da jeg besluttede mig for at give det et skud, blev jeg positivt overrasket! Min udfordring var at kunne løbe 5 km på 8 uger. Med lidt planlægning og konstant motivation, var det muligt for mig at nå mit mål! Her er hvordan jeg gjorde det. 

 

Planlægning er alt! Første skridt på vejen mod mine 5 km løb var at finde ud af hvor ofte jeg skulle træne. Jeg vidste, at hvis jeg ikke havde en tidsplan og en struktur til min træning, ville motivationen hurtigt forsvinde. Så jeg satte mål om to til tre løbeture om ugen. For min egen skyld, tog jeg disse løbetræningssessioner tidligere om morgenen før arbejdet og om eftermiddagen i weekenden efter frokost. Dette planlagte program gav mig forudsigelighed og bidrog til min motivation som blev styrket af de små sejre hver uge. 

Foruden planlægning, fokuserede jeg meget på form i starten af ​​mit eventyr med hyppige pauser undervejs. Desuden op justerede jeg gradvist mine delmål – fra 1 km til 2 km – indtil jeg endelig nåede mit mål om 5 km! At opbygge kilometerne over langtid gav mig tillid og ro i sindet – nogle gange er det vigtigt at lade det tage den tid, som det tager, og ikke forsøge at skynde sig, for det betyder at du helt sikkert vil få skader. Jeg havde ikke behov for at sætte mig ind i hvordan man løber korrekt, og hvilke sko jeg skulle have på, fordi jeg bruge blivløbers 5 km program, som undervejs fortalte mig alt hvad jeg skulle gøre for at lære at løbe 5 km Lige fra vejret træknings teknikker, til korrekt løbeteknik.

Konstant motivation var noget andet, der virkelig holdt mig oppe hele vejen igennem! Jeg taler her om mental motivation- forskellige teknikker, blev jeg præsenteret for i løbeprogrammet, og jeg var vildt overrasket over hvor godt de forskellige teknikker virkede for mig. Jeg havde læst på nettet, at mange holdte deres motivation oppe ved at lytte til diverse podcast på nettet. Men men blivløbers 5 km begynder program, så får man hele igennem deres skønne lydcoach 

At lave store ændringer i livet kan undertiden synes overvældende eller ubrugelige, men det lykkedes for mig! Ved hjælp af planlægningsstrategi, kontinuerlig motivation og daglig opsporing af mine opnåede mål, som nu er blevet en regelmæssig del af min løberutine! Hvis du ønsker at prøve noget nyt eller bare siger farvel til din nuværende rutine og drage fordel af de tips og tricks fra mit eventyr ! Lykkedes med alle de andre kan du helt sikkert finde succes med dine egne ambitioner! Go go go!!