Blog

Der er mange fordele ved bogføring uden for firmaet

Bogføring og styr på økonomien, er en af de helt store områder, i ethvert firma, uanset om det er et lille nystartet bageri, eller det er en kæmpestor møbelfabrik, med mange år på bagen.

Økonomi er grundstenen som alt andet er bygget ovenpå. Samtidig er det den afdeling, der giver de største hovedbrud og de største bekymringer.

Løsningen er bogføring uden for firmaet

Den letteste løsning er at hive økonomien helt ud af selve firmaet og lade andre om det, eksempelvis https://retio.dk/ 

Der er så mange gode og fornuftige fordele, ved at frigøre økonomien og bogføringen, fra selve firmaet.

At tilgodese begge ender

Ud over at der skal holdes styr på alle tal, bilag og krøllede kvitteringer, så skal der også tages højde for begge ender. En forretning skal give overskud, men medarbejderne skal være glade og investorerne har deres egen agenda. Alle skal helst være glade og ingen skal føle sig presset eller overset. Alt ender i økonomi og tal der bliver ved med at være røde. Ved at overlade økonomien til andre, slipper firmaet for selv at stå med besværet og de sværeste beslutninger. Hvilket giver frihed til det som firmaet egentligt handler om. Ethvert firma er begyndt med en fin ide. Undervejs kan ideen nemt drukne i røde tal og utilfredshed over hele linjen.

Det lille bageri som lige er startet

I den lille butik, som først lige har snøret sine babysko, er der et hav af ideer og gode intentioner. Økonomien spærrer ben for det meste, allerede fra dag et.

Ideerne er nogens vision, eksempelvis om at lave det sundeste brød. For at visioner kan blive virkelige, skal der altid en stor pose penge til. Posen strækker til at finde de rette lokaler, købe melet og ansætte et par folk. Derfra skal posen fyldes igen. På nøjagtigt samme punkt, er det at økonomien bliver den store og trælse del af firmaet, også selv om det knap nok er kommet i gang. Derfor er det en god ide, allerede inde babyskoene bliver snøret, at tænke økonomien ud af huset, så bageriet kan få ro til bare at koncentrere sig om at lave byens sundeste og bedste brød.

Den store velestimerede møbelfabrik som har eksisteret i mange år

Faktisk er historien ikke anderledes, end hos det lille nystartede bageri. Det handler om at komme tilbage til selve ideen. Den ide og de målsætninger som grundlæggeren havde i tidernes morgen. Ideen handlede helt sikkert om noget med godt håndværk og gode materialer. Ingen bliver glade, hvis det kun er bundlinjen der styrer begivenhederne. Der er heller ingen der bliver glade, hvis enderne ikke når sammen. Derfor er det også en god ide, for den velestimerede møbelfabrik som har eksisteret i mange år, at overveje at hive økonomien ud af firmaet, og i stedet bruge tiden på det der egentlig var årsagen til at fabrikken blev skabt, i tidernes morgen.