Blog

Core træning – hvorfor du bør styrke din core

Du ved sikker, at coreøvelser er gode for dig – men inkluderer du coreøvelser i din træning?

Core-træning er en vigtig del af et fitnessprogram. Bortset fra når du laver situps og pushups, bliver øvelser til coren ofte forsømt. Alligevel kan det betale sig at få gang i dine coremuskler, som altså er musklerne omkring din krop og bækken.

Coreøvelser forbedrer din balance og evne til at stabilisere dig

Coreøvelser træner musklerne omkring bækkenet, lænden, hofterne og maven, så de kan arbejde i et samspil. Dette fører til bedre balance og stabilitet, uanset om det er når du dyrker en bestemt, eller når du blot bevæger dig i forhold til daglige aktiveteter. Faktisk afhænger de fleste sportsgrene og andre fysiske aktiviteter af en stabil kerne.

Udover balancen kan core træning en masse andre gode ting for din krop, især når det kommer til skader og rygsmerter.

Coreøvelser kræver ikke specialudstyr eller et medlemskab til et træningscenter

Enhver øvelse, der involverer brugen af dine mave- og rygmuskler på en koordineret måde, tæller som en coreøvelse. For eksempel kan øvelser med frie vægte, der involverer at opretholde en stabil krop, træne og styrke flere af dine muskler, også dine coremuskler.

Du kan også prøve flere specifikke øvelser for at stabilisere og styrke din core. Nogle eksempler på kerneøvelser omfatter planker, situps og øvelser med en medicinbold.

En glute bridge er endnu et eksempel på en klassisk kerneøvelse. Læg dig på ryggen med bøjede knæ. Hold din ryg i en neutral stilling, undgå at bue og at presse ned i gulvet. Undgå at vippe hofterne. Spænd dine mavemuskler. Løft din hofte fra gulvet, indtil dine hofter er på linje med dine knæ og skuldre. Hold stillingen så længe du kan uden at bryde din form.

Du kan finde flere core øvelser inde på bodysmart.dk

En stærk core gør det lettere at udføre de fleste fysiske aktiviteter

En stærk core gør det lettere at lave mange aktiviteter, såsom at svinge en golfkølle, få fat på et glas fra øverste hylde og bøje dig ned for at binde dine sko. En stærk kernemuskulatur er også vigtig for atleter, såsom løbere, da en svag core kan føre til mere træthed, dårligere udholdenhed og skader.

Svage kernemuskler kan også give dig en dårlig kropsholdning, lændesmerter og muskelskader. Styrkelse af kernemuskler kan også hjælpe med at forbedre rygsmerter.

Coreøvelser kan hjælpe dig med at nå dine fitnessmål

Cardio og styrketræning er de primære elementer i de fleste træningsprogrammer. Men for at have et velafrundet træningsprogram, bør du også overveje at inkludere kerneøvelser i blandingen.

Uanset om du er en begynder, der tager de første skridt mod fitness eller en erfaren atlet, der ønsker at optimere dine resultater, er et velafrundet fitnessprogram med core træning den bedste måde at nå dine fitnessmål.