Blog

Kvinder er vilde med amerikanske pandekager

Det er ikke kun herhjemme i Danmark, vi er glade for at lave pandekager. Også i USA har de mestret at lave gode pandekager. Så gode, at vi har taget konceptet amerikanske pandekager til os. Men hvad er så amerikanske pandekager? Grundlæggende er den primære forskel på de amerikanske og danske pandekager, at de amerikanske ofte er mindre og tykkere, og de serveres ofte med bær, sirup og lignende, hvor vi i Danmark er glade for marmelade, sukker og is.

Kan jeg lave amerikanske pandekager selv?

Ja, du kan meget let kaste dig ud i at lave amerikanske pandekager selv. Faktisk kræver det ikke rigtig mange andre ingredienser, end hvad du plejer at bruge til pandekager. De består stadig primært af mælk, mel, sukker og æg. Så handler det bare om at tilberede dem på en lidt anden måde, end du måske er vant til.

Kan jeg få amerikanske pandekager på en café?

Ja, du vil ofte finde, at mange caféer har amerikanske pandekager som en del af deres brunch menu. Enten kan du finde dem som en del af buffeten, eller også kan du finde dem på menukortet stående for sig selv. Mange caféer og spisesteder med morgenmad er gode til at lave dem, og det er ofte et populært valg for mange gæster, da alle er glade for pandekager. Så hvis du alligevel snart har planer om at gå ud i byen og spise morgenmad, kan det da være en god idé at prøve en café, der kan servere amerikanske pandekager for dig, så du kan prøve at sætte tænderne i dem selv.

Sådan kan du få nemmere ved at lave amerikanske pandekager

Hvis du gerne vil have nemmere ved at lave amerikanske pandekager derhjemme selv, kan det være en god idé at prøve at købe et færdiglavet mix – en såkaldt shake and bake – hvor du ofte bare skal tilføje vand eller mælk til pulveret, og så har du en pandekagedej, der er klar til at komme på panden. Her kan du nemt finde shake and bake med amerikansk pandekagedej, og så er det let for dig at komme i gang med dem.