Blog

Fjern bumser – Proaktivt

Bumser er bare nederen!

Især i teenageårende hvor du bare gerne vil se godt ud – kan en kæmpe stor bums midt i panden sætte en dæmper på din lyst til at socialisere dig med andre mennesker.

En stor bums kan være svær at skjule på dagen (her er det stort set kun makeup, der kan lægge lidt skjul på det, på selve tidspunktet) – men du kan gøre den del proaktivt for at fjerne bumserne, så du ikke står med problemet næste gang.

Nogle siger at saften fra hvidløg kan påføres direkte på bumser og dermed speede helingsprocessen op.

Følgende tips er et kort uddrag af denne guide til at fjerne bumser.

Hvad er bumser?

Bumser er også kendt som akne. Det lyder lidt klamt og det er det måske egentlig også.

Det er en betændelse, der opstår i talgkirtlerne, som så i sidste ende ender med en gul prik med med tændelsen. Her kan det være fristende at trykke bumsen – det kan dog resultere i ar på huden.

Bumser kan opstå alle steder hvor der vokser hår og det er helt naturligt og stort set alle vil på et tidspunkt have oplevet at have bumser i større eller mindre grad.

Er akne udtalt kan der være behov for medicinsk behandling – og du vil så i givet fald skulle have fat i din læge.

Akne opstår typisk i teenageårene, men kan

Sådan minimerer du antallet af bumser

Det er ikke nogen hemmelighed at langt de fleste bumser skyldes ubalance i hormonsystemet – og i mindre grad det du spiser. Du kan dog gøre en del for at holde antallet af bumser nede.

Det første trin i denne proces er at holde dit ansigt rent. Ved at vaske dit ansigt dagligt med en velegnet ansigtsvask minimerer du risikoen for betændelse i talgkirtlerne.

Sørg for at brug en god olie efterfølgende, der kan genoprette balancen i huden og hjælpe den med at bekæmpe de udfordringer, der måtte komme.

Det kan være en god idé en gang imellem at tage et dampbad – evt. ved at fylde en blaje med vand og sætte dit hoved ovverdækket ind over. Herved åbnes porrene og du kan rense for hudorme mv.

For nogle er det en hjælp at indtage færre mælkeprodukter og for andre så er en sund og varieret kost løsningen på de mange bumser.

Husk at vedligeholde

Når du er kommet af med dine bumser med ovenstående råd, så husk at blive ved med at forebygge at bumserne kommer, ved at foresætte med behandling af din hud. Ellers vil der ikke gå længe før du igen står med probemet – og det kommer desværre altid ubelejligt.