Blog

Prøver du at blive gravid? Disse tips kan måske hjælpe!

Prøver du at blive gravid? Hvis ja, så er du ikke alene! Mange mennesker forsøger at blive gravide i disse dage. Og hvis du leder efter tips til, hvordan du kan øge dine chancer for at blive gravid, er du kommet til det rette sted. I dette blogindlæg vil vi diskutere nogle tips, der kan hjælpe dig med at blive gravid lidt hurtigere. Så læs videre og se, hvad der måske virker for dig! Én ting, du kan gøre for at øge dine chancer for at blive gravid, er at sørge for, at du tager et prænatalt vitamin. Det er vigtigt, fordi det vil sikre, at du får alle de næringsstoffer, du har brug for, hvilket kan hjælpe med at forbedre dit generelle helbred og også øge din frugtbarhed.

En anden ting, du kan gøre for at øge din frugtbarhed, er at sørge for, at du får nok motion. Motion kan hjælpe med at forbedre dit kredsløb og øge dine chancer for at blive gravid. Du skal bare sørge for ikke at overdrive det, da for meget motion faktisk kan have den modsatte effekt!

Du kan også begynde at spore din ægløsningscyklus. Dette vil hjælpe dig med at finde ud af, hvornår du har ægløsning og øger dine chancer for at blive gravid. Du kan spore dette ved hjælp af et ægløsningssæt, ved at have en kalender med dig hele tiden eller ved at bruge et digitalt fertilitetstermometer. Et godt bud på sådant et digitaltermometer er Beurer OT 30 fertilitetstermometer med Bluetooth hos medcare.dk (kan købes her), som kan hjælpe dig med at beregne, hvornår du har ægløsning, så kan du planlægge samleje for at få den bedste chance for befrugtning.

Hvis ingen af de ovennævnte metoder virker for dig, kan du overveje at tale med din læge om fertilitetsbehandlinger som f.eks. IVF eller in vitro-befrugtning. Disse metoder kan dog være dyre og ikke dækket af alle forsikringsselskaber. Så sørg for at tjekke med dit forsikringsselskab først, før du går videre med behandlingen.

Nu hvor vi har gennemgået nogle tips til, hvordan du bliver gravid, er her et par ting mere du måske vil overveje:

Hvis du har forsøgt i et stykke tid uden held, kan det være på tide at gå til lægen. Han eller hun vil kunne give dig råd om, hvilke skridt du skal tage for at blive undfanget.

Det vigtigste er ikke, hvor mange gange, men snarere hvornår man forsøger? Hvis man forsøger for tidligt, så der er en risiko for, at der ikke sker noget. Hvis du venter for længe, er der også en chance for, at der ikke sker noget!

Det bedste tidspunkt at have sex på er, når din krop viser tegn på ægløsning. Det sker normalt 12-16 dage før din menstruation starter (eller 21-35 dage efter den første dag i din sidste menstruationscyklus).